sreda , 30 septembra 2020

Marčelo i “Napeti trio” u Nišu

Nakon sjajnog nastupa 11. avgusta na Hip Hop bini u okviru Nišville festivala 2019, predvodnik srpske rap-crossover struje, Marko Šelić Marčelo i njegov “Napeti trio” će posle dužeg vremena održati samostalni koncert u Nišu, u petak, 31. januara 2020, u klubu Feedback od 22h!

U susret novom singlu “Udahni” koji će uskoro biti zvanično objavljen i koji će najaviti predstojeći šesti studijski album pod nazivom “Nojeva varka” (čiji se izlazak očekuje u toku 2020), Marčelo će u Nišu izvesti repertoar koji podrazumeva najbolje numere iz dosadašnjeg toka karijere, a za zagrevanje i adekvatno opuštanje publike pobrinuće se lokalna podrška sa juga Srbije – Delkor i Bezz iz Leskovca.

Marko Šelić Marčelo će ovom prilikom u Nišu nastupiti uživo sa svojim dugogodišnjim saradnicima: Nevena Glibetić – Nensi (vokal), Rade Sklopić – DJ Raid (klavijature, gramofoni), kao i maestralni Filip Krumes na violini.
Cena ulaznice i pretprodajna mesta biće objavljeni neposredno nakon novogodišnjih praznika!

Facebook: https://www.facebook.com/marcelodefacto/

Instagram: https://www.instagram.com/marcelodefacto/

Delkor & Marčelo: Podzemlje 2 https://www.youtube.com/watch?v=w3xTK-nQMi0

Klub Feedback: https://www.facebook.com/klub.feedback 

 

Marko Šelić Marčelo (Paraćin, 22.01.1983) pisac je kojem se dogodila muzika: jednog dana je umesto priče pokušao da napiše stihove, i to na ritam. Od tada do danas objavio je pet studijskih albuma, četiri romana, knjigu odabranih tekstova i stotinak novinskih kolumni. Pažnju javnosti najpre je stekao tekstovima svojih pesama, kojima je zavredeo priznanja poput nagrade TV Metropolis (najbolja pesma) i Davorin za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rok album); Spot za Pozerište prvi je srpski spot uvršten u World chart express evropskog MTV-a; prvi album bio je najprodavanije izdanje godine na listi IPS-a, tada najrelevantnijoj, a poslednji, Napet šou, osvojio je nagradu City magazina za album godine. Učestvovao je u akcijama REX-a, Centra za nenasilje, Centra za ratnu traumu i organizacije ASTRA; temom tolerancije među narodima ex-Yu bavi se i aktuelna televizijska emisija Perspektiva, u kojoj je jedan od naratora i moderatora. Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine dodelilo mu je titulu ambasadora knjige i čitanja (2007), prva dva romana dobila su Popboksovu nagradu publike za najbolju knjigu 2008. i 2012, dok je “Higijena nesećanja” bila u širem izboru za NIN-ovu nagradu. Časopis The Men proglašava autora „čovekom godine“ u kategoriji New Idol (2010), a 2012, Šelić otvara 49. Niški sajam knjiga i grafike. Poslednjih godina angažovan je i u pozorištu, a već duže od decenije za kuću Veseli četvrtak radi i kao urednik svih domaćih edicija italijanskog strip junaka Dilan Dog. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer srpski jezik i književnost; Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih.

 

Osim stalnih saradnika, pevačice Nevene Glibetić i kompozitora/didžeja Radeta Sklopića, u današnjem sastavu Marčelovog benda nalaze se prekaljeni džezeri Aleksandar Jovanović Šljuka (klavijature), Max Kochetov (sax), Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), Marko Fabry (bas) i Filip Krumes (violina).

Foto: Ana Kašćelan

 

Takođe pročitajte

Ekonomska škola iz Niša učesnik Svetske nedelje obrazovanja

Ekonomska škola iz Niša je posle nekolikih krugova nominacije, ušla u izbor od 100 škola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.