Manufaktura Europea nudi posao maturantima

Tekstilna fabrika Manufaktura Europea  ponudila je maturantima tekstilnog smera u Tehničkoj školi u Vlasotincu da se zaposle kod njih čim završe školovanje

Ova fabrika već godinama posluje u Vlasotincu, u pogonima nekadašnje pirotske fabrike “1.maj” a planiraju da u naredne tri godine zaposle pedesetak radnika.

gimanzija i tehnicka skola u Vlasotincu“Potrebni su edukovani kadrovi i zato smo učenicima ponudili posao. Prvo ćemo raditi obuku, onda će naši stručni kadrovi proceniti ko ima afiniteta prema kojoj mašini i vrsti posla. Posle probnog rada od pet do sedam dana, nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni – kaže zamenik direktora kompanije Saša Mitrović.

“Maturanti su pozitivno reagovali jer praktično imaju šansu da se odmah zaposle i to u struci, što je danas retkost. Dogovorili smo sa kompanijom i da promenimo praktičnu nastavu, odnosno da deca u našoj radionici budu jedan dan, a drugi dan prakse da provode u Manufakturi europei- kaže direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević.

U fabrici Manufaktura europea trenutno radi 140 radnika koji proizvode žensku i mušku konfekciju. Kompletna proizvodnja izvozi se u Italiju, Francusku, Nemačku, Dansku i druge zemlje.

Takođe pročitajte

Kamen temeljac za proširenje Naučno tehnološkog parka (NTP) u Nišu

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.