Manifestacija „Ukusi juga“ proslavila mali jubilej

Razgovori sa ljudima na ovakvim manifestacijama uvek dobro dođu da u direktnom kontaktu vidimo gde i kako još možemo da pomognemo, rekla je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Popović na otvaranju manifestacije Ukusi juga u Vlasotincu.

Ona je podsetila da je ovu godinu obeležila digitalizacija naše poljoprivrede.
„Druga stvar po čemu je ova godina definitivno prepoznatljiva je rekordan budžet ministarstva. Podigli smo subvencije po hektaru, radilo se na podizanju stočnog fonda, a plaćamo i svaki litar mleka koji se proizvede – rekla je Popović.
Manifestacija Ukusi juga okupila je peti put male proizvođače hrane i pića i ručno rađenih predmeta iz Jablaničkog okruga, njih 22, u cilju očuvanja tradicije i običaja našeg kraja.

„Ja bih na to dodao da smo osim po dobroj hrani i piću poznati po srdačnosti i gostoljubivosti i da je to ponekad hrana za dušu. Tako smo spojili gostoprimstvo i bogatu trpezu, što je dovoljno da se gosti kod nas dobro osećaju, a da usput vide i sve turističke sadržaje koje naše mesto nudi – rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince, koja je pokrovitelj manifestacije, Vladimir Kocić.
U ime Turističke organizacije, Olivera Cvetković je izrazila zadovoljstvo što se mali, ali značajan jubilej proslavlja u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
„To nam govori da je naš rad vidljiv i prepoznat kao nešto dobro – rekla je Cvetković.
Pesmu „Beše si“, na prizrensko-timočkom dijalektu, govorila je autor Jelena Sarić Cvetković. Pesma, koja svedoči o nekadašnjem životu na selu, izazvala je puno emocija kod publike.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.