nedelja , oktobar 20 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / Mamograf će ostati u Vlasotincu dok god ima interesovanja pacijentkinja

Mamograf će ostati u Vlasotincu dok god ima interesovanja pacijentkinja

Odziv žena na preventivni pregled dojke putem mamografije je stoprocentni, kaže ginekolog u vlasotinačkom Domu zdravlja Violeta Pavlović.

Pokretni mamograf Kliničkog centra Niš je u Vlasotincu od 8.jula, a već ima zakazanih pregleda za 2.septembar.

“Dnevno se pregleda 40 žena, stopostotni je odziv. Kako sada stvari stoje ukupno će biti pregledano oko 2400 žena rođenih od 1950.do 1970.godine koje podležu obaveznom skriningu, što je isto kao i pre pet godina kada je mamograf takođe bio ovde. Mi smo kao lekari veoma zadovoljni odzivom jer eventualne promene imaju dobru prognozu kad se otkriju na vreme – naglašava dr Pavlović.

“Prvo bojala, šta će da mi kažu, ko zna šta će da nađu, ali sam ipak došla na nagovor ćerke i nisam se pokajala. Šta god da kažu bar ću znati na čemu sam. Daj Bože da bude sve u redu – kaže starija gospođa koja je čekala pregled.

Mogućnost da se pregldaju imaju i žene koje ne pripadaju prethodno navedenoj grupi rođenoj u periodu od 1950. do 1970.godine. Njima je potreban uput izabranog lekara i obavezno je zakazivanje koje se može obaviti u periodu od 8 do 18h na telefon 064/8809917 ili  lično u Službi radiologije Doma zdravlja. Prema rećima dr Pavlović mamograf će ostati u Domu zdravlja dok god ima interesovanja pacijentkinja.

Pregledi se vrše radnim danima i subotom u vremenu od 9 do 15 sati. Nedeljom mamograf ne radi. Sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu..

Takođe pročitajte

Pet saveta kako da vaša deca jedu sve

Imate dete koje je izbirljivo kad je reč o hrani? Čak i ako imate sreće …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.