nedelja , 20 juna 2021

Mame dobile svoju klupu

Gradska opština Medijana je prva opština u Srbiji koja je dobila klupe za mame – dojilje, čime najveća niška opština nastavlja dugoročnu politiku podrške roditeljstvu.

Od ukupno 10 klupa prva je postavljena kod niškog Doma zdravlja između ulaza 3 i 4 iz pravca Bulevara Nemanjića, a na glavnom ulazu ove ustanove uskoro će biti locirana još jedna. Кlupe su donacija „Rosa vode“ u okviru kampanje „Beba bira gde“, mamama i građanima Gradske opštine Medijana, za lakše odgajanje potomstva i pružanje uslova za zdravo odrastanje.

U znak dosadašnje saradnje sa donatorima Gradska opština Medijana je prva opština u Srbiji na čijoj teritoriji će biti postavljeni mobilijari ove vrste. Na ovaj način najveća niška opština nastavlja realizaciju projekata u okviru pronatalitetne politike po čijim je rezultatima postala prepoznatljiva, i nosilac je nagrade Ponosna kolevka „Pokreta za decu tri plus“ iz Čačka, kao peta opština u Srbiji po izdvajanjima za nove generacije i pospešivanje rađanja – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić uz napomenu da je obaveza Medijane da bude uvek među najboljima posebno kada je reč o najmlađima.

Po jedna klupa naći će se i u Svetosavskom parku, na Trgu 14. oktobra, Trgu kralja Aleksandra, Trgu Patrijarha Pavla, na keju pored Nišave, u naselju Brzi Brod, kao i dve klupe u Čairskom parku. Zahvaljujući saradnji Gradske opštine Medijana sa „Rosa vodom“ Dom zdravlja u Nišu je pre dve godine dobio Školu roditeljstva, namenjenu trudnicama i mladim bračnim parovima.

Takođe pročitajte

Šta da radite ako ne možete da se kontrolišete blizu hrane

Pandemija korona virusa predstavlja veoma teško vreme za mnoge ljude koji imaju problema sa ishranom. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.