nedelja , 7 marta 2021

Mame dobile svoju klupu

Gradska opština Medijana je prva opština u Srbiji koja je dobila klupe za mame – dojilje, čime najveća niška opština nastavlja dugoročnu politiku podrške roditeljstvu.

Od ukupno 10 klupa prva je postavljena kod niškog Doma zdravlja između ulaza 3 i 4 iz pravca Bulevara Nemanjića, a na glavnom ulazu ove ustanove uskoro će biti locirana još jedna. Кlupe su donacija „Rosa vode“ u okviru kampanje „Beba bira gde“, mamama i građanima Gradske opštine Medijana, za lakše odgajanje potomstva i pružanje uslova za zdravo odrastanje.

U znak dosadašnje saradnje sa donatorima Gradska opština Medijana je prva opština u Srbiji na čijoj teritoriji će biti postavljeni mobilijari ove vrste. Na ovaj način najveća niška opština nastavlja realizaciju projekata u okviru pronatalitetne politike po čijim je rezultatima postala prepoznatljiva, i nosilac je nagrade Ponosna kolevka „Pokreta za decu tri plus“ iz Čačka, kao peta opština u Srbiji po izdvajanjima za nove generacije i pospešivanje rađanja – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić uz napomenu da je obaveza Medijane da bude uvek među najboljima posebno kada je reč o najmlađima.

Po jedna klupa naći će se i u Svetosavskom parku, na Trgu 14. oktobra, Trgu kralja Aleksandra, Trgu Patrijarha Pavla, na keju pored Nišave, u naselju Brzi Brod, kao i dve klupe u Čairskom parku. Zahvaljujući saradnji Gradske opštine Medijana sa „Rosa vodom“ Dom zdravlja u Nišu je pre dve godine dobio Školu roditeljstva, namenjenu trudnicama i mladim bračnim parovima.

Takođe pročitajte

Izložba “Tu mač” u Leskovačkom kulturnom centru

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, otvaranje izložbe fotografija “Tu mač”, najavljeno za 4. mart, odlaže se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.