Mališani u “Pčelici” proslavili Dan zastave

Mališani vrtića JPU „Pčelica“ Niš obeležili su 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Primereno njihovom uzrastu i tehnikama kojima su im vaspitači dočarali značaj zastave i nacionalnog identiteta, mališani su veselo mahali zastavama i pevali himnu svoje zemlje.
„Tri boje zastave naše i grb po sredini, ponosno nam maše. Simboli slobode, hrabrosti i snage, crvena, plava, bela posebno su drage“, poručili su naši najmlađi sugrađani.
Direktorica JPU „Pčelica“ Niš Svetlana Mitić podsetila je koliko se pažnje poklanja usađivanju istorijskih vrednosti deci kroz vaspitno obrazovni rad, tako da oni od malena znaju ko su, odakle potiču i šta znači država, himna, grb, zastava.
„Svi ti simboli su prelepi i za nas dragoceni, jer nas podsećaju da nikada ne zaboravimo one koji su stradali za slobodu svog naroda i domovine. Zato vaspitači uče decu da budu ponosni na naše nacionalne simbole i da se sa poštovanjem i zahvalnošću sećamo naših predaka“, izjavila je Svetlana Mitić.
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sećanje na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front, prvi put je na ovakav način obeležen u vrtićima JPU „Pčelica“, jer je i prva zvanična proslava ovog dana u Srbiji bila 2021. godine.

Takođe pročitajte

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.