ponedeljak , avgust 19 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / “Mali” korak za čoveka, a veliki za nadu

“Mali” korak za čoveka, a veliki za nadu

Dvoje mladih ljudi, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, su uz podršku Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, 30. oktobra krenuli u humanitarnu šetnju od Beograda do Niša.

Tamara i Bogdan su juče u večernjim satima svoju rutu završili u Nišu, ispred Klinike za dečje interne bolesti, gde su ih mnogobrojni građani Niša dočekali. Ovom prilikom Tamara i Bogdan prešli su 256.000 koraka. U akciji, simbolično nazvanoj „Pruži korak!“, u koju je krenulo dvoje prijatelja, ali je putovanje i odredište zajedničko za sve nas. Na ovo su se odlučili kako bi obezbedili sredstva za završetak izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu.

“Odlučili smo se na ovaj put kako bi podstakli nešto pozitivno i lepo. Radeći na sebi, na tome da budemo što bolji  pomažemo i drugima“, rekla je Tamara.
U akciji “Pruži korak” sakupljeno je  1,4 miliona dinara, dok će izgradnja Dečje hemato-onkologije u Nišu koštati 800.000 evra.
Na putu se ovom hrabrom dvojcu i Biljana Nedić iz Banjaluke, koja im se pridružila pri kraju puta, pošto je u invalidskim kolicima.
Motivisani velikim odzivom naših sunarodnika na akciju Pruži korak, nas dvoje smo odlučili da doniramo knjige biblioteci  đačkog domu u Rekovcu, koji su nam nesebično pružili prenoćište prilikom ovog putovanja. Kako bismo nastavili niz dobrih dela, gde nije bitno kome i koliko činimo, već da na činjenje nikad ne zaboravimo.“ izjavili su Tamara i Bogdan.
Foto: Jelena Ćosin

Takođe pročitajte

Zajedničkim snagama do sredstva EU

U Vizitorskom centru “Teodora” na lokalitetu Caričin grad kod Lebana, održan je sastanak privrednika iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.