„Mali čas dobrote“ za prijateljstvo

Niške pčelice predstavom „Mali čas dobrote“ pridružile su se obeležavanju Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja.

Vaspitači, deca, ali i roditelji su danima radili, dekorisali i ulepšavali vrtić Bambi i uspeli da 26.februara, kada se obeležava ovaj dan, pošalju poruke mira i prijateljstva iz ružičastog vrtića.

Prijateljstvo svima dobro stoji je poruka koju su vaspitači vrtića Bambi sa malim pčelicama poslali svetu.
Ovaj međunarodni dan, poznatiji kao Dan ružičastih majica je prilika da se mladima, odgovornim odraslim osobama i društvu u celini skrene pažnja na problem, uzroke i implikacije vršnjačkog nasilja u našim školama.

„Vaspitač je, posle roditelja, veoma bitna karika u vaspitanju dece. Zato mi njima u vrtićima kroz sve aspekte vaspitno obrazovnog rada pokušavamo da pokažemo koliko su prijateljstvo, ljubav i mir bitni za zdravo odrastanje“, poručila je direktorica JPU „Pčelica“ Niš Svetlana Mitić.

Ona je dodala da misija vaspitača počinje od jaslenog uzrasta, od nivoa gde deca shvataju da je najvažnije da se lepo druže, da se vole i razumeju.
Predstavom „Mali čas dobrote“ i performansom u kom su učestvovala deca svih uzrasta u vrtiću Bambi, vaspitači i direktorica je i ove godine obeležen Dan ružičastih majica. I naravno, kako tradicija nalaže, svi su nosili roze boje, a poruke tolerancije i prijateljstva bile su na svakom koraku.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.