Majka Zlatica po drugi put ćerki Violeti darovala novi život

Na Klinici za kardiohirurgiju niškog UKC Niš prošle nedelje urađena je treća po transplantacija bubrega u ovoj godini.

Majka Zlatica donirala je bubreg ćerki Violeti koja više neće ići na dijalizu već ce imati  normalan život. Kako navodi prof.dr Dragan Milićm direktor pomenute Klinike u samoj intervenciji ali i postoperativnom toku učestvovao je tim od oko 40 ljudi.

„Urološku ekipu predvodili su dr Pejic i dr Dinic, vaskularnu ekipu dr Ilic, nefrolosku ekipu dr Branka Mitic i dr Goran Paunovic, anesteziolosku ekipu predvodili su dr Stevanovic, dr Golubovic i dr Popovic, laboratorijske analize radio je i tumacio tim dr Milana Lazarevica, kontrolne ultrazvucne preglede radila je dr Maja Jocic, ekipu u operacionoj sali predvodili su sestra Ruzica Milosavljevic i VMT Radovan Dramićanin, ekipu u intenzivnoj nezi predvodila je sestra Ana Milenković  dok je celokupnu brigu o neophodnom potrosnom materijalu i lekovima vodila dr Jasmina Erčević, nabraja profesor Milić.

Cela ova izuzetno teška i zahtevna procedura protekla je besprekorno i bez ijednog incidenta…Čast je i zadovoljstvo raditi i predvoditi sve ove ljude koji pokazuju izuzetnu i stručnost i posvećenost. Ponosan na naš UKC Nis i srećan sto je Violeta zahvaljujuci svojoj majci dobila šansu za nov život koji više neće biti vezan za bolesničku postelju, dodaje Milić i podseća da „još mnogo ljudi čeka na transplantaciju kao spasonosnom rešenju za njihove životne probleme. Podršimo svi zajedno te ljude i program transplantacije u našoj zemlji…“

Takođe pročitajte

Vitalna uloga omega-3 masne kiseline u razvoju dece

Da li ste znali da vid, nervni, kardiovaskularni i imunski sistem – doslovno svaka ćelija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.