utorak , 27 jula 2021

Lokalne vlasti zadužene za životnu sredinu

“Oko 70% odluka vezanih za zaštitu životne sredine donosi se na lokalnom nivou  i za to moramo da se pripremimo jer će biti tu i otpora i problema na određeni način, ali ako želimo da zaštitimo životnu sredinu moramo da se suočimo sa tim izazovima i da imamo tačno definisane stavove o tome kako ćemo reagovati – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović u svojstvu potpredsednika Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije Stalne konferencije gradova i opština i domaćina skupa.

Ovaj odbor zaseda juče i danas na Vlasinskom jezeru, a teme o kojima se govorilo juče vezane su za analizu usvojenih programa zaštite životne sredine u gradovima i opštinama, održivu urbanu mobilnost i naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine na lokalnom nivou.

“Važno je da razmenimo iskustva jer nas u ovoj oblasti čeka mnogo posla – rekao je predsednik odbora Saša Đorđević, predsednik Skupštine opštine Gadžin Han.

Dana će biti prezentovana Studija o ekohemijskom riziku po vodosnabdevanje opštine Vlasotince i uticaju malih hidroelektrana na sliv reke Vlasine dr Dragane Đorđević sa Naučnog instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, a o izazovima sprovođenja prekograničnog monitoring površinskih voda govoriće dr Nebojša Veljković, ispred Agencije za zaštitu životne sredine.

Skup na jezeru održan je u okviru projekta “Institucionalna podrška SKGO-III faza”, koji finansira Švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Takođe pročitajte

Kako je bolje da konzumirate grickalice: sve odjednom ili tokom nekoliko dana?

Ljudi se često pitaju da li je gore pojesti ceo pleh, na primer, braunija (ili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.