Lokalna vlast u Vlasotincu plaća drugarske i maturske večeri

„Mali“ i „veliki“ maturanti, koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Vlasotince, od ove školske godine dobijaće jednokratni novčani iznos za proslavu drugarskih i maturskih večeri. To važi i za učenike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Vlasotince, a pohađaju srednje škole u drugim opštinama ili gradovima, kao i za one učenike koji dolaze iz drugih opština i gradova, a pohađaju srednje škole u Vlasotincu.
Maturanti koji završavaju četvrti razred osnovne škole dobiće po 3000 dinara, oni koji završavaju osmi razred po 3500, a učenici završnih godina srednje škole po 4000 dinara.
Za učenike koji pohađaju škole sa sedištem u vlasotinačkoj opštini, podatke će dostaviti škole, uz poštovanje zakonskih procedura i oni nemaju obavezu da se jave na javni poziv.
A učenici koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Vlasotince, a pohađaju škole van ove teritorije, treba da se jave na javni poziv, koji je raspisan juče i traje do 29.maja.

Detalji poziva nalaze se na sajtu opštine, na linku https://vlasotince.rs/javni-poziv-za-dodelu-jednokratnog-novcanog-iznosa-za-djake-maturante-za-proslavu-maturske-veceri/
Sredstva za osnovce i maloletne srednjoškolce biće prebačena na račune roditelja, a za punoletne maturante na tekuće račune đaka ili roditelja (ukoliko đaci nemaju otvorene račune).

Takođe pročitajte

Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

Menstrualni ciklus još uvek je neprijatna tema za razgovor za više od polovine anketiranih pripadnica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.