Ljutenica, sprža i ajvar – favoriti na Sajmu u Kavali

Na štandu PKS – RPK Leskovac, privrednici iz Srbije imali su prilike da predstave svoje proizvode na petnaestom međunarodnom Sajmu „Kavala EXPO 2023“.

Sajam je otvorila zamenica ministra Ministarstva za razvoj,  Ana Mani, koja je u pratnji predsednika Privredne komore Kavale, Markosa Dempasa, posetila štand Privredne komore Leskovac.
Posetioci Sajma imali su prilike da uživaju u degustaciji naših domaćih proizvoda, a najveću pažnju privukli su ljutenica, ajvar, sprža i razne vrste rakija. I ove godine, veliko oduševljenje kod Grka izazvao je nameštaj koji izrađuje kompanija „Simpo“ AD Vranje.

„Naši privrednici su shvatili da je ovo jedan od značajnih međunarodnih sajmova, gde postoji veliko interesovanje za proizvode sa naših prostora i očekujem da će nakon ovog sajma biti potpisani neki ugovori o dugoročnijoj saradnji“, izjavio je direktor PKS – RPK Leskovac, Goran Jović.

Tradicionalno, kao i prethodnih godina drugog i trećeg dana Sajma, privrednici iz Srbije imali su prilike da se u direktnim „B2B“ razgovorima povežu sa privrednicima iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Turske.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.