četvrtak , 9 jula 2020

Ljudine u doba korone-Učiteljica Ana online besplatno pomaže učenicima

Po podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, do 14. marta potvrđeno je još pet slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 46.

U ovakvom periodu svi se trudimo da postupamo po pravilima, koja se tiču naše ali i bezbednosti drugih. Svoju nesebičnu pomoć deci ponudila je javno putem Facebook-a 48-godišnja učiteljica Ana Mikić.

Zbog sezonskog gripa i drugih problema veliki broj dece ovih dana ne dolazi u skolu. Ono sto ja mogu da pomognem je da dva sata dnevno online pomazem u ucenju ucenicima I – IV razreda koji trenutno ne pohadjaju nastavu. Termin je od 17 do 19 casova, radnim danima. Da biste rezervisali termin javite se u inbox. Ako zelite, podelite post kako bi zainteresovani videli. – glasi objava učiteljice Ane.

Već 15 godina radi kao učiteljica u OŠ Radoje Domanović u Vranju i sama je majka dvojice sinova, Luke (29) i Simeona Stevana (2).

Na ovakav vid podrške deci se odlučila uvidevši da situacija u našoj zemlji je takva da su se kontakti sveli na minimum, tačnije da veći deo građana se povlači u svoje domove po preporukama lekara i epidemologa i da će ovakav vid podrške biti preko potreban i značajan svim školarcima.

Nastavu organizujem u dogovoru sa roditeljima ucenika i u zavisnosti od potreba. Predavanja video pozivom, sastavljanje testova i zadataka, slanje i pregledavanje, konsultacije. Internet pruza razlicite mogucnosti, a deci je vrlo interesantno.

Ana pored toga što je učiteljica, ona takođe piše i dramske tekstove za školske predstave koje i režira.

Nikada nisam naplaćivala privatne dodatne i dopunske časove. Zato će i sada sva online pomoć učenicima biti besplatna iz bilo kog grada da su. Do kada će ovo trajati ne znam, verovatno dok postoji potreba ili dok ja budem u mogućnosti..

Takođe pročitajte

Prijavite se za besplatnu sadnicu jasena u sklopu akcije „Zasadi svoje drvo“!

Organizacija „Let’s do it Serbia“ šestu godinu zaredom opravdava svoje ime i podstiče građane naše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.