Sara Del Fabbro i Strahinja Urošević

„Ljubav živi i izvan četiri zida“

U znak podrške LGBT+ pravima, IKEA Srbija podigla zastavu duginih boja i pokrenula kampanju „Ljubav živi i izvan četiri zida“.

Kompanija, takođe, podržava predloženi Zakon o istopolnim zajednicama i nastavlja da pruža iste pogodnosti svim svojim kolegama i njihovim partnerima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju.

Obeležavanjem ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT) 17. maja, IKEA Srbija pokreće kampanju „Ljubav živi i izvan četiri zida“, zalažući se za veću ravnopravnost i snažniju inkluziju svih LGBT+ osoba.

„Za nas u kompaniji IKEA, proslavljanje IDAHOT dana znači isticanje naše posvećenosti stvaranju inkluzivnog radnog okruženja u kojem se sve naše LGBT+ koleginice i kolege osećaju dobrodošlo, poštovano i cenjeno zbog onoga što jesu. Želimo da pokažemo ljudima da je ljubav, ma kakva bila, prevelika da bi stala u četiri zida. Jednostavno joj je potrebno više prostora. Kao brend vođen vizijom stvaranja bolje svakodnevice za mnoge ljude, osećamo odgovornost i privilegiju što možemo da podržimo pozitivne promene u društvu“, istakla je Sara Del Fabro, regionalna direktorka kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu, koja je danas ispred robne kuće IKEA Beograd podigla zastavu u duginim bojama, zajedno sa Strahinjom Uroševićem, direktorom ove robne kuće.

STORSTOMMA torba u duginim bojama

Kako bi pokazala posvećenost stvaranju još inkluzivnijeg okruženja za LGBT+ osobe, IKEA Srbija pruža jednake mogućnosti za zapošljavanje i razvoj osobama svih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta, obezbeđujući svojim Kodeksom ponašanja radno mesto bez diskriminacije, uznemiravanja i netrpeljivosti. Svi progresivni paketi naknada i benefita – poput privatnog zdravstvenog osiguranja – podjednako su primenljivi na LGBT+ kolege i njihove partnere u Srbiji.

Kupci svoju podršku ovom cilju mogu pružiti kupovinom STORSTOMMA torbe u duginim bojama, koja će se prodavati u IKEA robnoj kući Beograd za vreme trajanja kampanje. Deo prihoda biće doniran organizaciji „Da se zna“, koja pruža pravnu i psihološku podršku LGBT+ zajednici.

Zalaganje za LGBT+ prava deo je šire agende kompanije IKEA za Diverzitet i Inkluziju, putem koje se takođe zalažemo za rodnu ravnopravnost i podržavamo ranjive grupe kao što su žrtve porodičnog nasilja.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.