sreda , 18 maja 2022

“Lihvar” Nemanje Ćeranića najbolje ostvarenje na Tuzla Film Festivalu (TFF)

“Koristeći različite stilske postupke film pokazuje da je moguće i u skromnim produkcionim uslovima napraviti izuzetno ostvarenje. Posebnu vrijednost filma čini način na koji je reditelj ukomponovao glumačku igru profesionalca sa ostvarenjima koje su ostvarili naturčici”, navedeno je za nagrađeni film u obrazloženju žirija desetog TFF.

Član žirija Dejan Dabić, filmski kritičar iz Niša  kaže da se ovogodišnji TFF, posle neprikosnovenog Sarajevo Film Festival, nametnuo kao najvažniji u BIH.

“Tuzla Film Festival je i ove godine ponudio selekciju dugometražnih filmova iz regiona i to tri iz Srbije, dva iz Hrvatske i jedan iz BiH. Vladalo je veliko interesovanje za film “Južni vetar 2: Ubrzanje” na otvaranju. Selekcija kratkometražnih filmova prikazana je online, prenosi nam Dabić.

Pored Dabića član žirija bio je u Srđan Savić, direktor NKC ali u kategoriji za kratkometražne  filmove.

Nagrada za produkciju na TFF-u otišla je za film “Južni vetar 2: Ubrzanje” Miloša Avramovića, dok je nagrada Otto Englander za najbolji scenario pripala Strahinji Madžareviću za  “Lihvar”. Reditelju Lordanu Zafranoviću uručeno je posebno priznanje za doprinos razvoju filmske industrije na Balkanu.

Ljubitelji sedme umetnosti u pet festivalskih dana imali su priliku pogledati 120 filmskih ostvarenja u nekoliko kategorija.

Takođe pročitajte

Nagrada Fondacije Jelena Šantić za grupu Speak up iz Niša

Dobra dela i inicijative koje menjaju zajednicu, ne mogu da ostanu neprimećene. Nakon sjajnih reakcija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.