LIFFE danas u potrazi za ljubavlju (PROGRAM)

U okviru glavnog festivalskog programa večeras će u 19 časova i 30 minuta u Narodnom pozorištu premijerno u Srbiji biti prikazan hrvatski film „Sve najbolje“ u režiji Snježane Tribuson dok će u 21 čas u Bioskopu Kulturnog centra biti prikazan film iz Bosne i Hercegovine „Naša svakodnevna priča“ u režiji Inesa Tanovića.
U prvom filmu uloge tumače Ksenija Marinković, Bogdan Diklić, Renata Pokupić, Ozren Grabarić, Goran Navojec, Ksenija Pajić, Krešimir Mikić, Goran Bogdan. Poslastičarka Verica, operska pevačica Brankica i Španac Martin glavni su junaci ove filmske priče koja tematizira osamljenost i potragu za ljubavlju.

U filmu koji dolazi iz BIH glavne uloge tumače Jasna Beri, Enis Bešlagić, Goran Bogdan, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafisbegović, Maja Izetbegović, Moamer Kasumović, Goran Navojec, Boro Stjepanović.
Mladi ratni veteran pokušava da se nosi s teškoćama posleratnog bosanskog društva, dok se njegov otac ne može odreći svojih zastarelih socijalnih uverenja u korumpiranom društvu. Kada se problemi počnu ređati, obojica shvataju da je zapravo jedino porodica važna.

U 17 časova u okviru PROGRAMA FILMOVA STUDENATA FDU biće prikazani filmovi DIJAMANT ZA BAJA KALIFORNIJU Koste Ristića, DEVET DANA Strahinje Savića i DOK NAS PUT NE RASTAVI Isidora Veselinovića. Za ovu projekciju ulaz je slobodan.

U 18 časova u Velikom holu biće otvorena izložba VIDIMO SE NA POSTERU, autora Koste Peševskog.

U 19 časova u Holu na spratu biće promovisana knjiga istaknutog glumca Zijaha Sokolovića GLUMAC… JE GLUMAC… JE GLUMAC

U 19 časova u Bioskopu Kulturnog centra biće prikazan makedonski film Antonija Mitrikeskog DECA SUNCA:

Uloge: Ivana Pavlaković, Vlado Jovanovski, Meto Jovanovski, Biljana Tanevska, Emir Hadžihafisbegović, Milica Stojanova, Kire Gorevski.

Priča o porodici i vernosti, ljubavi i gubitku, izdaji i pokajanju. Dok mafija uništava jednu veliku porodicu koja se suočava s teškim životom, između Marka (gangstera) i Anđele, koji se vole još iz školskih dana, cveta ljubav. Međutim, iako se sudbina konačno nasmeši i porodica pronađe davno izgubljeno blago, Anđela izdaje porodicu u ime ljubavi i krade blago, kako bi spasla Marka od mafije. Svako dobija ono što je zaslužio i ljubav ima nesrećan završetak.

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.