LIDL – Novac namenjen za novogodišnje proslave u humanitarne svrhe

Umesto novogodišnje proslave, zaposleni u Lidl prodavnicama, iz 30 gradova širom Srbije, izabrali su pojedince ili institucije kojima će njihova kompanija donirati novac.

Oni su imali priliku da odaberu pojedince, lokalne ustanove ili fondove kojima žele da pomognu, pa su sredstva u visini od oko 5.000.000 dinara namenjena za lečenje 15 osoba registrovanih preko fondacije „Budi human“, kao i za pomoć ustanovama specijalizovanim za rad sa nezbrinutom decom i mališanima ometenim u razvoju – od Subotice, preko Sombora, Beograda, Loznice, do Niša.

U saradnji sa Humanitarnom fondacijom „Budi human“, deo sume u iznosu od oko 4.000.000 dinara već je prosleđen na račun Fondacije, koja će ga raspodeliti za lečenje četrnaestoro dece i jedne odrasle osobe, kojima je u ovom trenutku to najneophodnije. Pomoć su dobili: Minja Matić, Anika Manić, Oliver Pal Gajodi, Anđela Dimitrijević, Dejan Radojčić, Dražan Vučić, Filip Ivanović, Filip Radojčić, Ivan Filipčev, Jovan Panajotov, Kalina Rašeta, Nataša Stojanov, Ognjen Stojanović, Ognjen Žužić i Pavle Paunović.

„Potrudili smo se da na ovaj način ulepšamo praznike pojedincima i da im pomognemo da dobiju najvredniji od svih darova – zdravlje. Takođe, pružili smo i podršku ustanovama za rad sa nezbrinutom decom i mališanima ometenim u razvoju koji su sugrađani naših prodavaca. Ponosni smo pre svega na sve članove naše Lidl porodice, iz 30 gradova širom Srbije u kojima Lidl posluje, koji su još jednom pokazali da humanost mora biti ispred svega“, ističe Jasmina Šrndić, iz korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija.

Kada je reč o lokalnim ustanovama, još jednom poštujući želje zaposlenih, preostali deo od ukupnog iznosa biće upućen na adrese Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju u Obrenovcu, Doma za decu i omladinu “Vera Blagojević” u Banji Koviljači, Doma “Duško Radović” u Nišu, Doma za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu, Doma za decu ometenu u razvoju pri manastiru Svete Petke Izvorske kraj Paraćina, udruženja „Humanizacija“ u Somboru i Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici.

U nedeljama koje slede, zaposleni kompanije Lidl obezbediće pomoć lokalnim organizacijama i ustanovama koje su odabrali, u nadi da će im godina koja sledi doneti mnogo zdravlja, sreće i uspeha u daljem radu sa decom i omladinom.

O Lidlu

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih. Na osnovu nacionalnih nagrada za najboljeg maloprodavca u više zemalja Evrope, Lidl je nosilac priznanja „Retailer of the Year Europe” za 2018/2019.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 44 prodavnice u 30 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.