subota , 26 septembra 2020

Licitacijom do pomoći niškim napuštenim psima i mačkama

Veliki broj napuštenih ali isto tako nesterilisanih vlasničkih pasa postao je problem svih građana kako u Nišu tako i u čitavoj Srbiji.

Razna udruženja, ali i sami građani svakodnevno organizuju akcije čiji su ciljevi besplatne sterilizacija u veterinarskim ambulantama koje te usluge nude, udomljavanje napuštenih pasa, smeštaj, lečenje i hrana.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Marko Kostić, dugogodišnji borac za prava pasa i mačaka došao je na ideju da putem Facebooka, svako može da pomogne upravo tim napuštenim, često bolesnim i u najgorem slučaju povređenih životinja od strane ljudi.

Ja kao ljubitelj životinja, došao sam na ovu ideju u cilju da pomognem udruženjima životinja da prikupe sredstva za plaćanje veterinara, hrane, smeštaja… Otvorio sam grupu, koja je prvobitno imala za cilj da članovi iste uplaćuju koliko mogu mesečno na račune udruženja, a sada je ubačena i opcija da se postavljaju predmeni za licitiranje, gde sav prihod ide udruženjima za određenu životinju kojoj je pomoć potrebna.

Marko takođe naglašava da ukoliko član grupe tj. pojedinac ne zna kome bi tačno ta sredstva prosledio, u grupi se redovno ažurira stanje i pregled pasa prvenstveno po principu najhitnijih slučajeva, te tako mogu odabrati kojoj četvornožnoj njuški će pomoći.

Same predmete za licitiranje građani postavljaju sami, određujući sami početnu cenu.

Pasa i mačaka, ugroženih ima na stotine i svakim danom se taj broj povećava, vrlo česti sukobi i nemile situacije se tiču svih nas ili bar onih koji gaje saosećanje i ljubav ka tim nedužnim životinjama. Ova akcija je sjajna prilika da svako od  NAS učini bar malo i pomogne udruženjima u cilju da što manji broj napuštenih pada bude na ulicama.

Facebook grupa u kojoj možete pomoći uplatama i licitacijom – OVDE

 

 

Takođe pročitajte

Dani turizma u Nišu – Besplatne vožnje i razgledanje grada

U okviru DANA TURIZMA U NIŠU, u organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.