Letnji kamp Crvenog Krsta po 25.put u Gadžinom Hanu

Crveni krst Gadžin Han domaćin je jubilarnog 25. Letnjeg kampa Crvenog krsta „Istina pre svega – Gadžin Han 2019“.

U radu Kampa učestvuju 42 polaznika, 15 volontera i predavača iz 18 organizacija Crvenog krsta iz Srbije i 5 profesionalaca Crvenog krsta Gadžin Han, a svi učesnici smešteni su u prostorijama Osnovne škole „Vitko i Sveta“ u Gadžinom Hanu.

Na poziv Crvenog krsta Gadžin Han, polaznike i edukovane volontere – predavače na kamp uputile su sledeće organizacije: Bela Palanka, Bujanovac, Voždovac, Gračanica, Doljevac, Kosovo Polje, Kosovska Mitrovica, Leposavić, Majdanpek, Niš, Novo Brdo, Paraćin, Pirot, Svilajnac, Užice i Ćićevac.

Cilj Kampa ove, kao i svih ranijih godina je da polaznici kroz predavanja o prvoj pomoći, sprečavanju trgovine ljudima (antitrafiking), dobrovoljnom davalaštvu krvi, radionice iz programa „Promocija humanih vrednosti“ i „Istraživanje međunarodnog humanitarnog prava“, kao i kroz mnoge druge zabavne i sportske sadržaje, nauče nešto novo ili prošire već stečeno znanje iz širokog spektra aktivnosti koje ostvaruje Crveni krst u Srbiji.

Pored prijema kod predsednice Opštine Gadžin Han Marije Cvetković, planirano je da polaznici obiđu gornjodušničko vrelo, crkve u Gornjem Dušniku, Velikom Krčimiru i Marinoj Kutini, kao i Dom za smeštaj odraslih i starih lica „Trem“ u Donjem Dušniku.

Kao i svih prethodnih godina, Kamp se realizuje uz podršku Opštine Gadžin Han.

Kamp je počeo sa radom 19. jula, a svečano zatvaranje Kampa je u petak 26. jula.

Takođe pročitajte

Pokrenut novi festival u čast godišnjice rođenja Branka Miljkovića

Na Skupštini Društva književnika i književnih prevodilaca Niša ozvaničen Književni festival PROVETRAVANJE PESME, koji će …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.