utorak , 29 septembra 2020

Leskovčanka Ivana Aleksić – Kako sam pobedila rak

Posle najvažnije bitke u životu Leskovčanka Ivana Aleksić neumorno deli svoju životnu priču o tome kako je pobedila smrtonosnu bolest a jedno od njenih predavanja održano je i brestovačkom Domu kulture.

U uvodnom delu govorio je , strukovni medicinski radiolog Ivan Milošević koji je istakao “da bez obzira što je u svakom pogledu, civilizacija napredovala, čovek u savremenom društvu je sve bolesniji i bolesniji, sve usamljeniji i sve manje humaniji.
“Čovek je postao rob vremena i novca. Za zdravlje kao najveće bogastvo se seti kada ga izgubi i postane bolestan.
Priroda kao najveća i najbogatija apoteka, koja će svakome sve što mu je potrebno rado i besplatno dati, potpuno je zaboravljena i otuđena od čoveka u savremenom društvu. Uporedo čovek se odvojio od stvoritelja ( Boga), koji je osmislio da čovek bude stub svih živih bića.Novi način života i ishrane je put do ozdravljenja, naveo je Milošević.

“Ljudi koji su imali prilike da se susretnu sa takvim osobama ili da budu stalno u neprosrednoj blizini , dobro znaju kroz kakvu agoniju prolaze bolesne osobe od karcinoma.Nažalost, mnogi na samom startu izgube volju za život i predaju se. Nije redak slučaj da sami sebi oduzmu život. Moja priča je potpuno drugačija, podelila je Ivana Aleksić svoje iskustvo. Ona se je rešila da se bori i pobedila je rak.

“U najtežim trenucima kada te zdravstvene institucije odbace i prepušte pelijativnoj negi, i kada ostanete potpuno sama , ne treba posustati već upotrebiti poslednji atom snage, veru u sebe i Boga.

Njenu borbu podržalo je društvo za populacionu politiku “BREG” dr Boro Vujasin koji su je pozvali da na njihovom međunarodnom kongresu ,, ISHRANA BUDUĆNOSTI” pred nekoliko stotina delegata iz celoga sveta iznese svoj možda jedinstveni slučaj.

Takođe pročitajte

Najbolji filmovi iz Srbije i regiona na festivalu LIFFE u Leskovcu

Najbolja filmska ostvarenja iz regiona nastala u poslednjoj godini biće prikazana u okviru trinaestog izdanja …

Jedan komentar

  1. Ivana Aleksić je “Biće ljubavi”, koja sa ljubavlju nesebično deli svoje iskustvo sa drugima, u kome ih iskreno informiše kako se uz veru, ljubav i život u skladu sa prirodnim zakonitostima, mogu pobediti i najteže i po mišljenju mnogih neizlečive bolesti, te živeti dugovečno u zdravlju, sreći i sveopštem blagostanju. Veoma sam zahvalan onima koji utiču na povećanje nivoa svesnosti svojih sunarodnika, kako da sami sebi budu najbolji prijatelji i iscelitelji svoga tela.Ujedno upućujem veliki pozdrav i zahvalnost Ivanu Miloševiću i rukovodstvu DK “Brestovac”, na organizaciji ovoga značajnog događaja. Od srca, Akademik, prim. dr med. Boro Vujasin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.