Leskovčani „osvajaju“ Istru

Ajvar, deda Vasina rakija,  Viljamovka, sir i kačkavalj iz Crne Trave samo su deo ponude kojom će Leskovčani od 15. do 19.avgusta predstaviti na Osmim danima srpske kulture u Puli, Rovinju i Umagu.

Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Centar za ekonomiku domaćinstva, uz podršku Turističke organizacije Leskovac organizuju ovo predstavljanje Leskovca sa svim njegovim privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima

istra leskovacUčestvovaće KUD „Lemind“, orkestar Nebojše i Fejata Sejdića iz Bojnika, KUD „Hisarlije“, frulaši, gajdaši i drugi solisti i etno pevači koji će nastupati na trgovima.

Predstavićemo i brendove leskovačkog kraja tako da će Udruženje paprikara predstaviti naš ajvar, Udruženje pčelara predstaviće pčelinje proizvode, tu su i deda Vasina rakija, pa Viljamovka, sir i kačkavalj iz Crne Trave. Turistička organizacija predstaviće svoje turističke publikacije i materijale, a Centar za ekonomiku će se predstaviti narodnom nošnjom i hranom. Naravno, biće predstavljena i leskovačka Roštiljijada, a Momčilo Conić će direktno demonstrirati sve vezano za roštilj. Imaćemo i izložbu Oktobarskog i Majskog likovnog salona, najavljuje Predrag Stanisavljević iz Centra za ekonomiku domaćinstva.

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.