Leskovčani na korak od Avantura parka

U Leskovcu će na prostoru pored Sportsko- rekreativnog centra „Dubočica“ biti podignut Avanturustički park za decu i mlade.

U Leskovcu će na prostoru pored Sportsko- rekreativnog centra „Dubočica“ biti podignut Avanturustički park za decu i mlade, najavljeno je u ponedeljak. Novac u iznosu od 6,9 miliona dinara obezbeđen je iz programa „Radimo za bolju budućnost dece“, u okviru kojeg je Leskovac od Ministarstva Vlade Srbije zaduženog za poboljšanje demografske slike Srbije dobio 28,5 miliona dinara sufinasirajućih sredstava, a grad Leskovac izdvojio još 7,8 miliona.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada rekla je na konferenciji za novinare da će se u taj projekat krenuti vrlo brzo.

Ideja je da avantura park bude namenjen mladima i deci jer je taj vid rekreacije i zabave vrlo popularan“ – kazala je Dragana Belenzada.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dodao je da postoji mogućnost da se izgradi još jedan takav park, ali u zatvorenom prostoru, u hodniku „Dubočice“, koji bi finansirao građanin Rusije koji duže živi u Leskovcu.

Projekat je uradio sam donator, a mi tražimo načine kako zakonskim putem da realizujemo ovu ideju“ – naglasio je Cvetanović.

Ananturistički parkovi su hit među mladima decom u svetu, a u Srbiji takvi parkovi postoje tek u nekoliko gradova.

Izvor: Beta

Takođe pročitajte

Tribina: Kako do boljeg upravljanja otpadom?

Zeleno-levi front Niš u petak 19. Aprila 2024. godine organizuje tribinu pod nazivom „Kako do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.