ponedeljak , 15 avgusta 2022

Leskovački osnovci dobili informatički kutak

Osnovna škola „Svetozar Marković“ u Leskovcu može se pohvaliti prvim informatičkim kutkom za učenike razredne nastave, ali i njihove starije drugare.

Kompanija iz Beograda donirala je 10 računara i 1 laptop učenicima, sa željom da deca smislenije koriste računare i na vreme nauče kako da ga pravilno koriste. Dobar odnos roditelja i škole i formiranje „Kluba roditelja“ je utaban put saradnje škole i roditelja.

U školi su uvideli potrebu da decu na vreme upute u tajne računarskih mogućnosti, i da računarom obavljaju radnje u cilju učenja, a da za igrice koriste igračke konzole. To bi delom smanjilo besmisleno sedenje za računarom učenika kada su kod kuće, jer će naučiti na vreme da planiraju i programiraju, uz stručnu pomoć i nadzor svojih mentora u školi. To je danas obaveza škole, jer roditelj često i manje zna od svog deteta o računarima.
A sve je počelo od male osmogodišnje Natalije Cakić, koja je impresionirala veštinom spravljenja kolača jednog IT direktora, na porodičnom odmoru.
Pričom o školi, Natalija je na njegovo pitanje da li škola ima komjutere i ume li učitelj da radi na njima, rekla : „Ma, učitelj ume i donosi svoj, ali mi nemamo. On nam stalno pušta na beloj tabli i radimo na njoj…“ Tako se i rodila ideja o donaciji i formiranju informatičkog kutka.
Kažu da je ovo prvi deo, a da će na proleće uslediti još jedna donacija. Sigurni smo da u našem društvu postoji još mnogo firmi koje bi mogle uraditi ovakvu donaciju. Zato pozivamo potencijalne donatore, roditelje i nastavnike, da se udruže, razmenjuju svoja znanja, veštine i potrebe, i opreme bar još 100 škola u Srbiji. Akciju ćemo nazvati BUDI JEDNA OD STO, a svaka firma ili pojedinac koji se uključe u akciju, unapred su pobedili. Istakli bismo da je ovaj način ulaganje u preventivnu zaštitu ljudskog društva jer je još rano da se kaže „kasno je“.

učitelj Zoran Ilić

Takođe pročitajte

Promocija knjige Tatjane Milanović u LKC-u

Leskovački kulturni centar (LKC) 11.avgusta od 19 časova  organizuje promociju knjige ,,ŠTALAG III B,, autora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.