Leskovački muzej daruje knjige školama

Postavljen na granici beskonačnog i beskrajnog, između onoga što je bilo i što će tek doći, Muzej prkosi i prošlosti i budućnosti. Prošlosti, koja bi bez njega izbledela, budućnosti koja bi se bez njega izgubila.

U biblioteci Narodnog muzeja u Leskovcu posetioci mogu naći podatke o istoriji i kulturno-istorijskoj baštini juga Srbije. U okviru izdavačke delatnosti Muzeja prva izdata publikacija bila je: „Stari Leskovac kao kulturni i prosvetni centar“, dr Sergija Dimitrijevića. Od 1961. godine Muzej izdaje Leskovački zbornik, multidisciplinaran časopis posvećen proučavanju tema od značaja za kulturu i nauku leskovačkog kraja i juga Srbije.

U okviru programa za učenike osnovnih i srednjih škola, Narodni muzej u Leskovcu će donirati do pedeset naslova iz muzejskog fonda zainteresovanim bibliotekama, školskim bibliotekama kao i Domovima kulture u Jablaničkom okrugu.

Narodni muzej u Leskovcu pozvao je sve zainteresovane školske biblioteke da se za donacije knjiga prijave elektronskom poštom na [email protected] kako bi se dogovorili za datum kada bi zaposleni u muzeju knjige dostavili na njihovu adresu.

Podsećamo, u toku zimskog raspusta poseta Stalnoj postavci Muzeja i Gradske kuće je besplatna za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Ukolko u posetu dođe grupa od deset i više učenika dobija se stručno vođenje kroz postavku.

Takođe pročitajte

Skin cycling, samo trend ili dobra rutina?

Društvene mreže su zatrpane ovim terminom, a sve više je zagovornika ove rutine kao najboljeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.