Lepe vesti za Stojiljkoviće iz Jakovljeva

Petoro od četvoro dece Slaviše i Marije Stojiljković iz vlasotinačkog sela Jakovljeva dobilo je danas 50 hiljada dinara jednokratne novčane pomoći od lokalne samouprave na početku nove školske godine.

„Iz budžetskih rezervi od prošle godine svakog meseca izdvajamo po 20 000 dinara za Stojiljkoviće, a sada, s obzirom na početak školske godine izdvojili smo 50 000 dinara. Inače, mi smo ove godine u budžetu izdvojili oko 30 miliona dinara za socijalne programe, što je oko 5% budžeta i sigurno da to nije dovoljno, ali to su naše maksimalne mogućnosti da pomognemo socijalno ugroženima kakva je Slavišina porodica, rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Pomoć u školskom priboru i garderobi stigla je od preduzeća „Srbijapromet“ i  Udruženja građana „Duga“ iz Ade, na inicijativu udruženja građana Osmeh u Vlasotincu koje je preuzelo obavezu da kontinuirano prikuplja pomoć za Stojiljkoviće.

„Deca su naša budućnnost, pomažući njima učimo ih da i oni sutradan pomažu drugima, rekao je sekretar ovog udruženja Predrag Radulović.

Jovan (13 godina), Danijel (11), Darko (10) su odlični učenici, sa svim peticama, Jela je sad pošla u školu, a najmlađa Slađana ima samo 3 godine. Njihov otac Slaviša je stopostotni invalid, ugrađena mu je srčana pumpa pre godinu i po dana.

„Živim na baterije. Rekli su mi da je prosek godina života sa pumpom četiri – rekao je Slaviša zahvalivši na pomoći lokalnoj samoupravi i Udruženju osmeh.

Opština Vlasotince je, inače, danas izdvojila 113 000 dinara iz budžetske rezerve za lek koji je neohodan detetu iz Vlasotinca koje čeka transplataciju organa.

Takođe pročitajte

Misterija jednog izgubljenog grada među stranicama knjige Veroljuba Trajkovića

Luksuzno opremljena, dvojezična knjiga na četiri stotine strana „Caričin grad – izgubljeni grad u podnožju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.