utorak , jul 23 2019
Početna / BIZNIS / Lepa vest za razvedene roditelje ali u Velikoj Britaniji

Lepa vest za razvedene roditelje ali u Velikoj Britaniji

Razvedeni roditelji u Velikoj Britaniji uz pomoć softvera koji su osmislili niški naučnici moći će lakše da kontrolišu troškove oko podizanja potomstva i tako izbegnu konflikte.

Fond za inovacionu delatnost uložio je nepovratna novčana sredstva u svrhu finansiranja dvadeset projekata u ranoj fazi razvoja i pet projekata kojima je potrebno sufinansiranje. U konkurenciji od preko 100 inovativnih rešenja, INGSOFTWARE, niška kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja, jedna je od pet kompanija koje su odabrane za sufinansiranje. Projekat koji je ova kompanija predstavila naziva se FamilyPay, koji olakšava plaćanja, nudi kontrolu i praćenje svih deljenih troškova razvedenih ili rastavljenih roditelja, olakšava organizovanje vremena koje roditelji provode sa decom i na taj način pomaže u redukovanju konflikata.

Sedište kompanije INGSOFTWARE je u Nišu, iako ima kancelarije u četiri države, ima preko 50 radnika i postoji od 2009. Godine i bavi se razvojem softverskih rešenja, kako za naše, tako za inostrano tržište- upravo iz takve jedne saradnje sa klijentima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država koji se bave porodičnim pravom, a koji su domenski partneri u razvoju aplikacije, kroz razgovore sa klijentima i sagledavanje problema na koje njihovi klijenti nailaze, došlo je do ideje za Family Pay.

“Nakon što je ispitano tržište i realni problemi sa kojima se rastavljeni roditelji susreću prilikom vaspitanja dece, ideja je uobličena i započeli su sa planiranjem i izradom projekta početkom ove godine. Nakon godinu dana rada, Family Pay je dobio svoj trenutni oblik, pripremili smo obimnu dokumentaciju koja je bila potrebna za učešće na ovom konkursu, i odabrani smo kao jedno od najboljih inovativnih rešenja, Miloš Kostić, vođa tima za razvoj.

Plan je da ubrzaju razvoj aplikacije, kako bi u što kraćem roku plasirali gotov proizvod u Ujedinjenom Kraljevstvu, a kasnije planiraju da lansiraju aplikaciju i na svetsko tržište. Takođe, svesni su da većina IT firmi u Srbiji radi za spoljnje klijente, pa su jako ponosni na to što će njihova kompanija imati svoj proizvod.

 

 

Takođe pročitajte

Vaterpolo turnir „Sijarinska Banja 2019″ prvi put u Medveđi

Vaterpolo udruženje „Vidra” iz Leskovca, Opština Medveđa, Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.