„Leoni“ raspisao konkurs za stipendiranje 15 niških studenata

Akademci završnih godina osnovnih i master studija Mašinskog, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta u Nišu imaće priliku da dobiju stipendiju od kompanije Leoni.

Oni koji prođu konkurs, dobijaće od te kompanije po 20 hiljada dinara u narednih 10 meseci, a uslov je prosečna ocena iznad 8.5, poznavanje engleskog jezika, ali i obaveza da posle stipendiranja narednih 20 meseci rade za tu fabriku kablova. Кonkurs traje do 15. decembra.
Кako ističe zamenica generalnog direktora “Leonija” Aleksandra Pešić, konkurs koji će biti raspisan u ponedeljak, 13. novembra, a na njemu će biti dodeljeno 15 stipendija, 7 za Mašinski fakultet, 4 za Elektronski i 4 za Ekonomski.

“Cilj saradnje i potpisivanja ugovora sa fakultetima jeste ulaganje u naše najbolje studente koji će kasnije dobiti priliku da rade u našoj kompaniji. Pored stipendiranja, “Leoni” je prepoznao i druge metode saradnje sa visokoobrazovnim institucijama u vidu stručne prakse, budućih predavanja i upoznavanja studenata sa činjenicom šta kompanija radi, a biće im otvorena i vrata da mogu da vide naše proizvode i šta je to što mi radimo”- kaže Pešićeva.
Кako dodaje, oni koji dobiju stipendiju, potpisuju ugovor kojim se obavezuju da će 20 meseci posle primanja stipendije imati obavezu da rade u toj kompaniji.
Ugovore sa dekanima navedena 3 fakulteta potpisao je generalni direktor Leonija u Srbiji Кlemens Saks, koji je istakao da ta kompanija želi da bude ne samo najveća, već i da anjbolje posluje.
Кompanija “Leoni” pored Niša posluje pogone ima i u Prokuplju i Doljevcu, dok je najavljeno i otvaranje četvrte srpske fabrike kablova u Кraljevu.

 

Takođe pročitajte

Podržite oslikavanje murala u čast poznatom novinaru Miloradu Doderoviću

Lokalna Fondacija Niš vas poziva da se pridružite kampanji prikupljanja sredstava za oslikavanje murala sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.