četvrtak , 9 decembra 2021

Leoni obradovao đake u Doljevcu

Prvog dana nove školske godine, kompanija Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o uručila je donaciju novog školskog nameštaja i školskih tabli Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Doljevcu.

Ukupna vrednost donacije je 10.000 evra, a pored matične škole, nameštaj i table su stigli i u izdvojena odeljenja u Pukovcu, Belotincu i Malošištu u kome kompanija Leoni ima jednu od svoje tri fabrike u Srbiji. Škola u Doljevcu broji 1.500 đaka a ove godine je u prvi razred krenulo 170 prvaka.

U ime kompanije Leoni, donaciju školi uručio je Milan Manić, direktor Proizvodne jedinice u Malošištu u prisustvu predsednika Opštine Doljevac, Gorana Ljubića. Tom prilikom, prvacima u matičnoj školi, direktor Manić je uručio poklon setove sa školskim priborom.

Kompanija Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o je realizovala brojne društveno odgovorne projekte u vrednosti od preko 200.000 evra, od čega je najveći deo bila pomoć za vrtiće, škole, pomoć zdravstvenim ustanovama i deci sa smetnjama u razvoju.

Leoni je u Srbiji od 2009. godine a ukupna vrednost dosadašnjih investicija kompanije je 75 miliona evra. Trenutno je u dve fabrike, u Prokuplju i Malošištu zaposleno 5.770 ljudi a sa trećom, novoizgrađenom fabrikom u Nišu, Leoni će uskoro sa ukupnim brojem zaposlenih od blizu 8.000 biti najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji.

O Leoni Grupi
Leoni je globalni proizvođač žica, optičkih vlakana, kablova i kablovskih sistema, i sličnih komponenti za automobilsku i druge povezane industrije. LEONI Grupa ima 80,000 zaposlenih u 90 fabrika u 32 zemlje sveta. U 2016. godini imala je prihod od 4,4 milijarde evra od prodaje. LEONI je osnovan 1917.godine u Nirnbergu u Nemačkoj i ove godine slavi 100 godina rada.

Takođe pročitajte

Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. – 2026. godine i Akcioni plan za njeno sprovođenje

Grad Niš nedavno je pokrenuo proces izrade Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.