Lekari urgentne medicine iz celog sveta u Nišu

Društvo lekara urgentne medicine Srbije organizuje Drugi međunarodni kongres urgentne medicine od 26. do 28. maja na Medicinskom fakultetuKongres će okupiti eminentne predavače iz Švajcarske, Južnoafričke Republike, Slovenije, Turske, Švedske i Srbije.

dr branislav nicic urgentna medicina„Ovaj kongres je dobio međunarodni karakter zato jer su sva predavanja na engleskom jeziku a takođe i četvrtina predavača su iz inostranstva što u Nišu nije česta pojava. Imamo više od 250 prijavljenih učesnika,  rekao je dr Branislav Ničić, predsednik organizacionog odbora Kongresa DLUMS

dr sasa ignjatijevic urgentna medicinaDruštvo lekara urgentne medicine Srbije broji dve stotine lekara. Dr Saša Ignjatijević, član Organizacionog odbora kongresa podsetio je da je ovo ruštvo osnovano 2014.godine i da su pored niz naučnih aktivnosti pokrenuli časopis i sajt.

Dr Tatjana Rajković istakla je da su marta ove godine postali jedino priznato nacionalno udruženje za urgentnu medicinu. Ovim su postali i ravnopravnu članovi evropskog udruženja.

dr tatjana rajkovic urgentna medicina„Prvog dana kongresa imaćemo zanimljivu radionicu u vezi poremećaja ritma i način rešavanja gde će predavači biti specijalisti urgentne medicine i kardiolozi. Obratiće se pažnja na novi defibrilator, to je aparat koji isporučuje struju u slučaju poremećaja rada srca. Druga radionica je porođaj na terenu na lutki simulatoru koja je specijalno za ovu priliku  je stigla iz Slovenije, najavila je dr Rajković.

Kongres je podržalo Ministarstvo zdravlja i otvaranju će prisustvovati pomoćnik Ministra zdravlja za evropske integracije i međunarodnu saradnju doc. dr Zoran Mihailović.

Takođe pročitajte

Kako se izboriti sa prolećnim alergijama

Alergija (preosetljivost) je prirodna, zaštitna reakcija organizma od agenasa iz okoline, koje organizam doživljava kao pretnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.