Lebane po četvrti put organizuje Miholjske susrete sela

I ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu radi organizacije manifestacije Miholjski susreti sela, a za tu namenu ministarstvo je opredelilo sredstva u visini od 492.530 dinara.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je povodom rekordnog odziva za učešće u manifestaciji da „Miholjski susreti sela nastavljaju da bukte Srbijom“ i dodao „ono što prihvati sela Srbije postaje tradicionalno za celu Srbiju“.

Čak 1.775 sela učestvovaće u Miholjskim susretima ove godine, a procenjuje se da će biti rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca. Bogat kulturni i sportski program ponovo će odjekivati selima Srbije u toku leta i jeseni, od 1. juna do 1. novembra.

U okviru ove prepoznatljive manifestacije, posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije.

Četvrtu godinu u sela koja čine opštinu Lebane takmičiće se u sportskim disciplinama, a posetioci će moći da probaju specijalitete kraja koje su pripremile vredne domaćice, da uživaju u melosu domaćih tradicionalnih pesama i prelepoj prirodi našeg kraja.

Na sajtu Ministarstva za brigu o selu biće istaknut kalendar dešavanja, pa će svi zainteresovani moći da izaberu uz čiji program i na kojoj lokaciji žele da provedu kvalitetno vreme.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.