četvrtak , 26 maja 2022
ilustracija

Lebane nudi devet hektara prerađivačima voća i povrća

Devet hektara nekadašnjeg poljoprivrednog kombinata “Agrar” iz Bošnjaca biće ponuđeno kao građevinsko zemljište investitorima koji su zainteresovani za otvaranje otkupnih stanica i prerađivačkih kapaciteta.
Prema rečima Nataše Stojanović, pomoćnice predsednika opštine Lebane angažovanjem lokalne samouprave devet hektara je prevedeno je iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

Zemljište će se elaboratom o komunalnom uređenju pripremiti za nove potencijalne ulagače. Prioritet će se dati prerađivačko-proizvodnoj fabrici, odnosno investitoru, koji bi omogućio otkup i sirovu preradu poljoprivrednih proizvoda. Time bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima da imaju siguran plasman svojih proizvoda bez dodatnih troškova i gubitaka kojih je do sada bilo. Očekujemo rast i razvoj poljoprivrede jer je to bogatstvo kojim se Lebane ponosi, kaže Nataša Stojanović i dodaje da će nadoknada za izdavanje tog zemljišta zavisi od broja zaposlenih radnika.

“Donji” deo opštine Lebane poznat je po gajenju povrća, pogotovo paradajza, a nigde u okolini ne postoje prerađivački kapaciteti za ovo povrće tako da su poljoprivrednici prinuđeni da tržišne viškove prodaju u bescenje ili bacaju.

Javni poziv biće objavljen odmah nakon usvajanja Programa razvoija poljoprivrede u narednom periodu.

 

Takođe pročitajte

Privredna komora Leskovac – nastavlja se širenje saradnje sa Kavalom

Klub 4X4 Justinijana Prima u saradnji sa Privrednom komorom Srbije za Jablanički i Pčinjski okrug …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.