ponedeljak , 1 juna 2020

Le Tour de Sax – Za sve ljubitelje saksofona i klavira

U okviru festivala “Le Tour de Sax” 9. oktobra u 20h održaće se concert u Sali Niškog kulturnog centra u Nišu.

Ovaj festival je nezaobilazna manifestacija za sve ljubitelje muzike kojima je kvalitet na prvom mestu. Dođite da propratite ovaj koncert i da uživamo svi zajedno u zvucima saksofona u svim svojim vidovima (klasična muzika, džez…)

Zahvaljujući partnerstvu sa bankom Societe Generale Srbija, turneja le Tour de Sax stiže i ove godine u Niš zajedno sa Andrejem Hristićem na klaviru i francuskim saksofonistom Batistom Erbenom, zaljubljenikom u Srbiju.

Batist Erben
Lepota zvuka njegovog saksofona je verovatno prvi kvalitet koji čujete pored neverovatne okretnosti i tehničkog umeća, njegovo sviranje osvaja i predstavlja jedan nesumnjivi talenat”
Žan-Pier Žekson, Klasika, novembar, 2012.

Nakon nominacije za Victoires du Jazz 2013. godine sa prvim albumom Brother Stoon, Batist Erben je snimao sa muzičarima kao što su Keit Braun, Aldo Romano, Esit Esit i Džef Tejn Vots, Kalisto kvartet i Žan-Šarl Rišar, Stefan Gijom i Vensan David.

Među poznatim umetnicima sa kojima svira i nastupa širom sveta su: Glen Feris, Alan Žan-Mari, Ralf Bouven, Donald Braun, Keni Geret, Žan Tusan, Mark Gros, Stiv Vilson, Džejms Karter, Geri Smulian, Markus Gilmor, Stefan Belmondo, Arši Šep, Žan-Mišel Pilk i Deril Hol. Trenutno prati Šarla Aznavura. Rođen je u Šartru, učio je da svira saksofon kod Žan-Luj Munijera, a zatim džez kod Žilijena Loro, Žan-Žaka Rulmana i Žan-Šarla Rišara.

Tokom studija na Konzervatorijumu za muziku, u džez klasi Rikarda del Fra, upoznao je Andrea Sekarelija, koji ga je odveo u studio da snimi svoj prvi album Brother Stoon. Svirao je u prvom delu nastupa Dion Vorvik na Olimpiji (2012) u duetu sa Pjerom de Betmanom. Njegov drugi disk Interférences, sa muzičarima kao što su Benžamin Enok, Maksim Fužer, Silvan Romano i Reno Gensan, objavljen je 2015. godine. Predaje i drži majstorske kurseve širom sveta.

Ulaz slobodan je slobodan.

Takođe pročitajte

“Neka se čuje i tvoj glas”

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je nagradno muzičko takmičenje EuroMjuza, sa idejom da podrži …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.