nedelja , 29 novembra 2020

LAŽNA VEST da se u Marmarisu kažnjavaju turisti

Povodom lažne vesti da će svaki turista koji bude zatečen bez zaštitne maske na plažama poznatog turističkog odmarališta Marmaris plaćati kaznu,  gradonačenk ovog grada Mehmet Oktaj obratio se sa saopštenjem našim građanima.

Dragi partneri,

Nažalost lažne vesti, da 400 evra treba da plate ljudi koji ne nose maske na plaži, objavljenje su jednom srpskom tabloidu, pre nekoliko dana. Ove vesti su definitivno lažene i nisu zasnovane na Covid-19 regulativi za plaže objavljenim od strane turskog Ministastva zdravlja.

Maska nije obavezna za ljude koji se odmaraju na plaži i koriste ležaljke. Suncobrani su redizajnirani, uzimajući u obzir socijalnu distancu od dva metra, što se primenjuje u svim odmaralištima u Turskoj.

Ipak, regularna dezinfekcija ovakvih mesta implementirana je ne samo od strane smeštajnih kapaciteta, nego i od lokalnih opština, naravno uz druge mere zaštite.

Molimo Vas nemojte nikada da obraćate pažnju na takve tabloidne vesti i uvek budite u kontaktu zbog istine i stvarnosti o svim nejasnim temama.

Takođe pročitajte

EIB – 65 miliona evra za digitalizaciju srpskih škola

Evropska investiciona banka (EIB) uložila je 65 miliona evra u modernizaciju osnovnih i srednjih škola u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.