Lakše do prakse za buduće inženjere

Kompanija Filip Moris i Mašinski fakultet u Nišu potpisali su sporazum o saradnji koji treba da doprinese unapređivanju znanja i veština studenata kroz praksu u kompanijiTakođe, ovaj sporazum treba da pomogne zaposlenima da kroz saradnju sa studentima i primenu njihovog naučnog pristupa realizuju kompanijske projekte na što uspešniji način. 

U okviru saradnje su predviđene stručne prakse za studente, internship program, zatim gostujuća predavanja, trening programi, istraživački radovi, kao i zajedničko učestvovanje u projektima društvene odgovornosti.

Filip Moris je potpisao Sporazum o saradnji sa Mašinskim fakultetom u NišuTatjana Jovanović, direktorka ljudskih resurasa za jugoistočnu Evropu kompanije Filip Moris iskazala je zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog sporazuma kojim je, na obostranu korist, samo unapredjena već dobra saradnja kompanije sa Mašinskim fakultetom.

„Studenti će raditi na pravim projektima unutar kompanije i zaista kroz ovu saradnju biti u prilici da steknu svoje prvo radno iskustvo“, naglasila je Tatjana Jovanović.

Nenad T. Pavlovic, dekan Mašinskog fakulteta u Nišu smatra da je potpisani sporazum od velikog značaja za fakultet čiji su studenti u obavezi da pre završetka studija obave stručnu praksu.

„S obzirom da je sporazum potpisan na neodređeno vreme, nadam se da će generacije naših studenata kroz sve dogovorene vidove saradnje imati priliku da steknu dovoljno prakse, koja će im olakšati zapošljavanje u ovoj ili nekoj drugoj kompaniji“, rekao je dekan nakon potpisivanje Sporazuma.

Važan deo poslovne strategije kompanije Filip Moris u Srbiji čini ulaganje u razvoj zajednice u kojoj posluje, sa posebnim osvrtom na osnaživanje mladih, stipendiranje njihovog skolovanja i njihovo motivisanje da svojim radom doprinesu društvenom, ekonomskom i naučnom razvoju Srbije.

Takođe pročitajte

Inkluzivni pristup obrazovanju – Učimo svi zajedno

Biotehnološka škola „Šumatovac“ u Aleksincu danas je bila domaćin događaja promocije inkluzivnog obrazovanja i uvažavanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.