„Kult tela“ Ivonne Thein u Galerija Art 55

U sklopu manifestacije „Noć muzeja“ u niškoj Galeriji Art 55  otvorena je izložba fotografija umetnice iz Berlina Ivonne Thein koja će moći da se pogleda do 6.juna.

Izložbu je otvorio prof. Branimir Karanović, a povodom izložbe je dan ranije održana tribina pod nazivom „Kult tela“. Na tribini su učestvovali Ivonne Thein(Ivon Tajn), Dr Vesna Andjelković/Filozofski fakultet Niš, odsek psihologija,  Dr Dragan Žunić/Fakultet umetnosti Niš i Velibor Petković/novinar.

Ivon je rođena 1979. godine u Nemačkoj. U svojim radovima primarno se bavi fotografijom, videom i instalacijama.

Od 2003. do 2009. godine studirala je fotografiju na Univerzitetu Applied Science, Dortmund (Nemačka), a 2007. godine umetnost na RMIT, Melburn (Australija). Godine 2008. dobila je nagradu Talents, C/O Berlin, a 2009. je nominovana  za PDN30. Njeni radovi su prikazani na brojnim samostalnim i grupnim izložbama, u renomiranim prostorima kao što su Fotomuzej, Vinterthur (Švajcarska), Kunsthalle, Karlsruhe (Nemačka), C/O, Berlin (Nemačka), Lentos Linz (Austrija) i Amelie A. Vallace Gallerie, New York (USA). Njen rad “Zveiunddreissig Kilo” objavljen je 2010. u knjizi “Hijacked II − nemačka i australijska fotografija”. Ivonne Thein živi i radi u Berlinu.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.