Nedavni boravak u Srbiji me je podsetio koliko je ta zemlja plodna. Savijene grane od roda višanja, kajsija, trešanja..maline i kupine puna drveća rodova koji se tek očekuju, šljive, breskve, kruške…pravi raj, otkriva nam Biljana Stanković Simeonov koja je za nas u Nemačkoj napravila engleski slatkiš inspirisan Srbijom.

Potrebno je:
250 gr musli
250gr braon šećera
100 gr mleveni badem
100 gr integralno brašno
1 kesica vanila šećera
2 prstohvata soli 250 gr puter
1 kg bobičastog voća ili u ovom slučaju samo ribizli.

Postupak: musli, šećer, badem, vanila brašno i so promešati. Puter otopiti i sve polako preliti i pomešati tako da se dobiju kao gromuljice. Voće oprati i rasporediti u vatrostalnu posudu a preko poređati smesu od muslija i ostalih sastojaka. Ako se koristi smrznuto voće onda ga ne odmrzavati nego tako smrznuto staviti. Peći sve 175 stepeni 30-40 minuta. Servira se toplo sa sladoledom od vanile.
Ko voli slađe nek u ribizle umeše još 3 kašike šećera.