subota , 1 oktobra 2022
Miholjski susreti sela 2022.

Kreativnost i talenat najmlađih obeležili Miholjske susrete sela u Konopnici

Miholjski susreti sela su po treći put zaredom okupili mladu i talentovanu decu u Konopnici povodom Likovne radionice za decu, a sve to pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Vlasotince.

Likovna radionica je okupila oko 40-ak dece iz svih krajeva vlasotinačke opštine, a likovni saradnik na radionici bila je master psiholog Meri Stojković.

Komisiju za izbor radova sačinjavali su: Slobodan Rakić, Kristina Ilić, Jelena Popović Kostić i Meri Stojković.

Tema konkursa bila je “Ocrtavanje crkve u Konopnici sa dvorištem” na kome se putem ocenjivačkih listova svih učesnika konkursa, došlo i do 3 nagrađenih radova. Podelom nagrada konkurs u okviru manifestacija “Miholjski susreti sela 2022.” je završen.

Nagrađeni radovi su:

1. Mesto – Ksenija Jović
2. Mesto – Aleksandra Mitov
3. Mesto – Mišel Mitić

This slideshow requires JavaScript.

Povodom Susreta svoje utiske o samom konkursu i obeležavanju tradicije podelila je sa nama master psiholog Meri Stojković.

Bio je sasvim neobičan dan, ispunjen dečijim glasovima, neiscrpnom kreativnošću i maštom na svakom crtežu. Broj dece se povećavao iz minuta u minut pa smo dostigli fantastičan broj od 40-tak dece.

Nije bilo teško komunicirati i prenositi likovno znanje na toliko puno mališana jer su bili motivisani i orni za rad! Nakon toliko vođenih likovnih radionica nijedna nije bila sa toliko puno likovnih talenta i potencija. Na moje veliko iznenađenje imali smo dosta radova koji su se izdvajali, i to sa najmlađih uzrasta, što je ukazivalo roditeljima na dalje usmeravanje dece u tom pravcu.

Teško je bilo izabrati najbolje, jer svako dete se izražava na svoj način, ali smo se potrudili da nijedno dete koje je zaslužilo nagradu ne bude oštećeno. Zbog povećanog broja dece, različitih uzrasta i nesumnjivo velikog talenta odlučili smo da pored tri nagrađena mesta, dodelimo nagrade za najprirodniji crtež, najbolji kolorit, najprecizniji, za toplinu, najmaštovitiji i najoriginalniji crtež. Zahvaljujem se svim mališanima na učešće i hvala Turističkoj organizaciji Vlasotince na sjajnoj saradnji! Divno je bilo biti deo svega ovoga. Roditeljima mogu poručiti da treba da budu ponosni na svoju decu jer je ovo bio fantastičan uspeh, a ja sam ponosna što naša Opština ima ovoliko talentovanu decu!

Takođe pročitajte

Trikovi i saveti za uređenje kuhinje i trpezarije

Nemate dovoljno prostora za formalniju trpezariju? To nije problem. Kako idemo u korak sa urbanizacijom, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.