Kreativci iz cele Srbije po sedmi put u Nišu

Kreativci iz cele Srbije po sedmi put su se ovog vikenda okupili u centru Niša da bi promovisali stare i umetničke zanate.

Maja Sević, predsednica Udruženja „Višnja“ iz Niša, koje je organizator ovih dešavanja, kaže da učestvuju udruženja, samostalne zanatlije i samostalni umetnici.
kreativni sokak flase„U ponudi puno pozitivne energije, mnogo osmeha, nova prijateljstva i nezaboravno druženje, kaže Maja i ističe da su Nišlije oduševljene ovom prodajnom izložbom jer svako može pronaći ponešto za sebe. Ovi kretivci su i promoteri Srbije jer sami osmišljavaju i izrađuju suvenire koji krase domove stranaca kada se vrate iz naše zemlje.
kreativni sokak nis„Možete sebe ili  drage osobe obradovati nekim poklonom kao što je unikatni nakit, heklani nakit, pletene i heklane kape i šalovi, oslikani predmeti od stakla, suveniri od drveta, od žice, od papira, suveniri sa elementima umetničkog veza, ukrasna i upotrebna keramika, suveniri magneti, pirografija, liciderska srca, nabraja Maja samo deo ponude.

kreativni sokak keceljeOna je jedna od kreativaca i bavi se tehnikom oslikavanja predmeta od stakla. Veli da su im deca ciljna grupe i da će uskoro pokrenuti radionice da ih upute u čarobni svet mašte i stvaralaštva.

kreativni sokakInače, Trg kralja Milana je u pravom smislu reči Srbija u malom jer su stigli kreativci iz Loznice, Kraljeva, Valjeva, Kruševca, Zaječara, Pirota i naravno dosta Nišlija.

Teško je izdvojiti bilo koji štand jer je ponuda raznovrsna i bogata a pristupačna sa cenama. Kreativci ne samo da su vredni i spretni već i duhoviti pa tako pažnju privlaće kecelje sa simpatičnom štampom.

Sanja Marić iz Niša pravi lutke, ali krpenjače.

„Kada sam dobila unuku nigde nisam mogla da nađem da joj kupim bezbednu, mekanu lutku koja je sastavni deo svakog detinjstva. U ponudi su bile samo igračke sumnjivog porekla. Zato sam ja najpre počela da ih pravim za nju a onda za rođake, komšije…Sada već ne mogu stati, toliko me ovo opušta da dajem celu sebe.

Iz „carkog “ Kruševca Vuki stil oživljava drvo u vidu žardinjera, korpica, dečijih stolica, ramova za slike i svega što se od drveta može zamisliti ali da može imati i upotrebnu vrednost.

 

Takođe pročitajte

Sezona suvih paprika traje cele godine – iskoristite ih

Paprika se od severa do juga Srbije priprema na najrazličitije načine. Naravno, suve paprike, kao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.