Konkurs „Oni su heroji“ – na desetine prijavljenih heroja

Solidarnost je jedna od temeljnih vrednosti Evropske unije od njenog osnivanja i jedna je od tačaka oke kojih su se okupile različite evropske države, a posebno je bila na ispitu prethodnih meseci, tokom krize izazvanom pandemijom COVID 19.

Na desetine junaka ove krize u Srbiji prijavljeno je do sada na konkurs „Oni su heroji“, u organizaciji Delegacije EU na posebnom portalu napravljenom specijalno za ovaj konkurs www.onisuheroji.rs .

Među prijavljenima nalaze se volonteri, prodavci, komšije, nastavnici koji su držali časove na daljinu, policajci, vojnici, lekari, prodavci, muževi, žene, bake i deke. Oni su u jeku epidemije virusa korona nastavili da rade, svojim sugrađanima olakšali život i malim i velikim, ali pre svega hrabrim, delima ublažili težak period kroz koji smo svi prošli.

„Nesebčno nam je pomogao u dostavljanju namirnica i lekova. Svaki dan po kiši, snegu i lošim vremenskim uslovima pomagao starijim ljudima koji su bili u karantinu. To je za svaku pohvalu kad postoje tako divni mladi ljudi.“

„Moja sestra je heroj! Hvala joj za svaki dan kad je rizikovala radom u laboratoriji, za hrabrost koju je pokazala pacijentima, porodici, prijateljima, za nesebičnu podršku svima sa kojima je bila u kontaktu, za lepe reči i utehu koje je svima uputila.“

„Pored brojnih obaveza uspešno savlađuje svakodnevne nove obaveze i sve prepreke koje joj se na putu nađu. Poseban razlog zbog kog je prijavljujem na konkurs je što je tokom pandemije pružala besplatnu online pomoć učenicima svih uzrasta i studentima iz različitih gradova koji su nakon njene objave na društvenim mrežama potražili pomoć od nje.“

Ovo su samo neke od lepih rečenica upućenih glavnim junacima malih priča o velikoj hrabrosti.

One pokazuju da heroji često žive bliže nama nego što mislimo, u svakoj ulici, u svakoj zajednici, u svakoj porodici, to su oni koje i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažu drugima iako sebe izlažu rizicima ili pak dele svoje znanje i vreme sa nama svima, kada nam je to potrebno.

Još uvek nije kasno da prijavite svog heroja pošto konkurs traje do 11. juna, a desetoro heroja sa najvećim brojem glasova dobiće vredne nagrade. Er Srbija priključila se projektu i obezbedila je 10×2 karte.

Punoletni građani Srbije mogu da prijave svog heroja za nagradu, preko sajta www.onisuheroji.rs, a nakon registracije, na istom mestu se može i glasati za predložene heroje. Učesnici se prijavljuju otvaranjem profila, odnosno naloga na sajtu onisuheroji.rs i zatim predlažu svog heroja. Tokom konkursa svi posetioci veb platforme imaju pravo lajkovanja svojih i heroja drugih učesnika.

Za sve one koji pošalju prijavu za svog heroja predviđeni su poklon paketi (ranac, antistres loptica, držač za olovke, spirala blok, kačket i majica).

Glasanje traje do 15. juna u 12 sati. Pobednici će biti proglašeni najkasnije do 17. juna do 16 sati.

Više o konkursu možete pogledati ovde.

Evropska unija pomogla je Srbiji tokom pandemije COVID-19 sa 15 miliona evra za hitne medicinske potrebe, kao i sa 78 miliona evra. Tim sredstvima, nabavljena je neophodna zaštitna oprema, respiratori i kompleti za testiranje, a plaćeni su i troškovi 15 letova teretnih aviona. Pomoć Srbiji stigla je i od zemalja članica putem Mehanizma civilne zaštite.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.