sreda , 30 septembra 2020

Kongresni turizam – nova šansa za razvoj turizam u Nišu

Niš – raskrsnica puteva, univerzitetski centar bogate istorije i kulture, sa aktivnim aerodromom i centar regiona – ispunjava osnovne preduslove da postane centar kongresnog turizma, koji je strateški važan za razvoj turizma u našem gradu, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije grada.

„Otvaranjem hotela sa pet zvezdica, koji trenutno nemamo u Nišu, u grad bi dolazila sasvim druga kategorija turista koja ima veću turističku potrošnju. Ja Niš vidim kao kongresnu destinaciju u nekom narednom kratkoročnom periodu od 4 godine„, objašnjava on.

Parlić smatra da bi najveća prepreka za razvoj kongresnog turizma, nedostatak odgovarajućeg kongresnog centra, mogao da bude rešen adaptacijom Doma Vojske.

„Objekat je jako reprezentativan. Sedamdesetih godina, kada je Dom Vojske građen, arhitekta je dobio velike nagrade za projektovanje. To je, uz dalji razvoj aerodorma i završetak koridora, osnova za dobro pozicioniranje Niša kao turističke prestonice ovog dela Srbije„, ocenjuje Parlić.

Dodatnu šansu za razvoj turizma u Nišu on vidi i u boljoj promociji istorijskog nasleđa, razvoju Niške Banje kao i u adrenalinskom turizmu u njenom okruženju, zbog pogodnih prirodnih uslova. Ako se ima u vidu da je svaki drugi putnik na aerodromu „Konstantin Veliki“ turista, onda je očito da je blizina aerodroma, 12 kilometara,  još jedna prednost Niške Banje u odnosu na ostale banje.

„Trenutno imamo veliki rast turizma u Nišu, a stagnaciju u Niškoj Banji. Niški aerodrom otvara mogućnost za izmenu takvog stanja – privlačenje eventualnog investitora za gradnju kongresnog i hotela sa pet zvezdica, kao i spa i wellness centra u Niškoj Banji“, objašnjava Uroš Parlić, direktor turističke organizacije grada.

izvor:Media i reform centar

Takođe pročitajte

Želite karijeru u IT sektoru? Možda je QA pravo zanimanje za vas

Ukoliko ste često na internetu sigurno ste se susreli sa skraćenicom QA. Ova skraćenica označava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.