Foto: Eparhija niška

Koncertni klavir konačno u Nišu

Niš dobio priliku za nastup svetskih pijanista, u Svetosavski dom stiže koncertni klavir vrhunsikh performansi.

Nakon više godina Niš dobija koncertni klavir u vlasništvu Eparhije niške, koji će biti promovisan na festivalu „Muzički edikt“ koji se održava u junu mesecu ove godine.

Foto: Eparhija niška

Četiri profesora sa niškog Fakulteta umetnosti, prof. dr um. Stevan Spalević, prof, dr um. Andrija Mamutović, asistent dr um. Stefan Sretić i asistent Andrej Cincarević, zajedno sa klavir-štimerom gospodinom Кristijanom Bjelanovićem iz Beograda, boravili su proteklih dana u Berlinu u salonu „Bechstein“, kako bi izabrali najbolji koncertni klavir na kome će moći da nastupaju svetski poznati pijanisti, ali i naši afirmisani umetnici, kao i mladi niški talenti.

„U salonu „Bechstein“ su nam dali priliku da izaberemo jedan od četiri klavira iz koncertne serije, D-model 282. Na našu veliku radost, posle skoro pet sati neprekidnog sviranja jednoglasno smo doneli odluku i izabrali koncertni klavir koji će biti ponos svih nas umetnika a verujem i svih ljubitelja klasične muzike.“, izjavio je Andrej Cincarević.

Кlavir stiže pred sam festival duhovne muzike „Muzički edikt“, a Svetosavski dom postaje koncertna dvorana i mesto okupljanja umetnika iz celog sveta.

Takođe pročitajte

KONSTRAKTA i ZEMLJA GRUVA na Nišvillu!

Završne večeri ovogodišnjeg jubilarnog, 30. Nišville festivala, u nedelju, 18. avgusta nastupiće i Ana Đurić …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.