Koncert za opremanje muzičke škole

Bojana i Nikola Peković sa „Umetničkom porodicom“ održaće tradicionalni humanitarni koncert u Narodnom pozorištu u Nišu 3.decembra od 20 časova  pod sloganom „Davati je božanski, primati je ljudski“ a u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš, Rotarakt kluba Niš i Rotari kluba Niš.
Glavni motiv ovog značajnog događaja sa tradicijom dugom punih 6 godina jeste doprinos i pomoć lokalnim zajednicama kroz trajne donacije, prvenstveno usmerene ka poboljšanju kvaliteta uslova života mladih, njihovog obrazovanja, kulture i zdravlja.

U želji da još više podržimo razvoj talenata mladih umetnika grada Niša, ove godine od prikupljenih sredstava sa koncerta pokrenuće se projekat opremanja niške Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.
Karte za koncert po ceni od 400 dinara možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu, u kafiću „Gnezdo“ ili putem fejsbuk stranice Rotarakt kluba Niš: https://www.facebook.com/RotaractClubNis/.

Bojana i Nikola Peković (brat i sestra) su pobednici 3. TV serijala „Ja imam talenat“ (2012) koji je emitovan na RTS-u. Sa „Umetničkom porodicom“ poneli su titulu vicešampiona sveta u kategoriji „World Music” na takmičenju pod nazivom „SVETSKI TROFEJ“ harmonike, održanom u Portugalu 2016. godine. Nastupali su zajedno i solistički u: Srbiji, Crnoj Gori, Slovačkoj, Italiji, Nemačkoj, Ukrajini, Litvaniji, Letoniji, Grčkoj, Francuskoj, Portugaliji, Španiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kanadi, Sloveniji, Albaniji, Kini, Belgiji i Rusiji.

Bojana i Nikola kreirali su sasvim novi muzički pravac na svetskoj sceni – neobičan spoj tradicionalne i klasične muzike, i to kroz harmoniku i gusle. Svojim stvaralaštvom promovišu najviše porodične i ljudske vrednosti. Sve njihove kompozicije su potpuno jedinstvene, različite po sadržaju i umetničkoj formi. Jovan Jovanović Zmaj, Sv. Vladika Nikolaj Velimirović, Dragoslav Brnović i Matija Bećković – koji je namenski napisao pesmu u njihovu čast – samo su neka od imena čiji se tekstovi nalaze u njihovim muzičkim numerama.

,,Umetnička porodica“ je skup umetnika okupljenih oko Bojane i Nikole Peković koji vole i poštuju muziku koju oni stvaraju i promovišu. To su muzičari najvišeg ranga u našoj zemlji i imaju bogato inostrano iskustvo iza sebe. Umetničku porodicu čine:

– Andrija Minčić – klarinet (nsp. na odseku za duvačke instrumente, – predmet Orkestarske deonice, FU u Nišu)
– Đorđe Hartl – perkusije (student I godine FU u Nišu na odseku za perkusije)
– Aleksandar Jakovljević – violončelo (vanredni profesor na katedri za kamernu muziku, FU u Nišu),
– Nikola Cvetković – klavir (umetnički saradnik na odseku za flautu, FU u Nišu)
– Aleksandar Beljaković – bas gitara (student IV godine na odseku za kompoziciju, FMU u Beogradu)

Više informacija o izvođačima Bojani i Nikoli Peković možete naći na fejsbuk stranicama: Bojana i Nikola Peković: https://www.facebook.com/BojanaPekovicNikola i Nikola Peković: https://www.facebook.com/NikolaPekovicAccordion.

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.