Koncert vokalne grupe Konstantin u Nišu

Koncert vokalne grupe Konstantin biće održan u nedelju 13. juna u 18:30 časova u Hramu Vaskrsenja Hristovog Hilandarskog Metoha.

Sa blagoslovom Episkopa niškog G. G. Arsenija, nakon večernje službe koncert grupe Konstantin ulepšaće veče svim posetiocima dobro poznatim melodijama duhovne i etno kompozicije.

Ulaz je slobodan na ovaj koncert je slobodan.

O vokalnoj grupi Konstantin

Od 2008.godine Vokalna grupa Constantine postoji i nastupa u zemlji i inostranstvu. Sa preko 200 nastupa i više od 20 samostalnih koncerata Vokalna grupa Constantine može se pohvaliti odličnim kritikama eminentnih muzičara iz sveta muzičke umetnosti.
Repertoar grupe se bazira na delima domaćih i stranih muzičara u domenu etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike. Program je fokusiran i na klapsku muziku kao pokušaj da se prošire tradicionalne granice. Tako je grupa osvojila i Grand prix Festivala klapa u Perastu 2013. godine. Na Internacionalnom takmičenju hrova u Vrnjačkoj Banji Vokalna grupa Constantine osvojila je Zlatnu diplomu kao najbolji izvođač u svojoj kategoriji. Shodno tome i grad Niš je prepoznao značaj ovog rada i dodelio grupi najprestižniju gradsku nagradu „11. januar“.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.