Koncert vokalne grupe Konstantin u Nišu

Koncert vokalne grupe Konstantin biće održan u nedelju 13. juna u 18:30 časova u Hramu Vaskrsenja Hristovog Hilandarskog Metoha.

Sa blagoslovom Episkopa niškog G. G. Arsenija, nakon večernje službe koncert grupe Konstantin ulepšaće veče svim posetiocima dobro poznatim melodijama duhovne i etno kompozicije.

Ulaz je slobodan na ovaj koncert je slobodan.

O vokalnoj grupi Konstantin

Od 2008.godine Vokalna grupa Constantine postoji i nastupa u zemlji i inostranstvu. Sa preko 200 nastupa i više od 20 samostalnih koncerata Vokalna grupa Constantine može se pohvaliti odličnim kritikama eminentnih muzičara iz sveta muzičke umetnosti.
Repertoar grupe se bazira na delima domaćih i stranih muzičara u domenu etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike. Program je fokusiran i na klapsku muziku kao pokušaj da se prošire tradicionalne granice. Tako je grupa osvojila i Grand prix Festivala klapa u Perastu 2013. godine. Na Internacionalnom takmičenju hrova u Vrnjačkoj Banji Vokalna grupa Constantine osvojila je Zlatnu diplomu kao najbolji izvođač u svojoj kategoriji. Shodno tome i grad Niš je prepoznao značaj ovog rada i dodelio grupi najprestižniju gradsku nagradu “11. januar”.

Takođe pročitajte

Portret sa likom Branka Miljkovića na onlajn licitaciji LFN

Lokalna fondacija Niš nastavlja dobru tradiciju Fejsbuk licitacija! Ovog puta na licitaciji se nalazi portret …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.