KONAČNO – Počinje sezona na vlasotinačkom kupalištu

Leto u Vlasotincu i zvanično može da počne koliko sutra jer su danas „svečano“ spušteni „savci“, odnosno spuštena je ustava na brani na reci Vlasini  tako da je Jezero počelo da se puni.

vlasotince jezero„Vlasotinačko more“ svake godine privuče na hiljade kupača koji osveženje traže u reci Vlasini a omiljeno kupalište je upravo na Jezeru koje je jedino i uređeno. Ove godine o bezbednosti kupača brinuće i šest licenciranih spasilaca za čije angažovanje je lokalna samouprava izdvojila 600 hiljada dinara.

„Morali smo da sačekamo skupštinsku odluku o angažovanju spasilačke službe na kupalištu. Pored toga, naši sugrađani trebalo bi da znaju da branom upravlja JP „Srbija vode“ tako da smo morali da dobijemo i njihovo odobrenje, pojašnjava pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić.

vlasotince brana vlasinaPored bezbednosti biće posvećena pažnja i uređenju priobalja pa tako radnici vlasotinačkog  komunalnog preduzeća uveliko rade da sređivanju.

„Uredili smo priobalje reke , pokosili smo , porezali nisko rastinje i granje, sakupili mnogo otpada i izvršili odvoz na deponiju. Pored ovih radova , u sirem delu kupalista, sa obe obale reke Vlasine, kao i na Starom groblju , u delu ispred kopmleksa Sporsko-rekreativnog centra Vlasina izvrseno je tretiranje trokopmpnentnim rastvorom protiv krpelja, komaraca i larvi komaraca, raportira  Perica Ristić zadužen za organizaciju ovih poslova.

Takođe pročitajte

Podržite oslikavanje murala u čast poznatom novinaru Miloradu Doderoviću

Lokalna Fondacija Niš vas poziva da se pridružite kampanji prikupljanja sredstava za oslikavanje murala sa …

Jedan komentar

  1. Spasioci NEMAJU licencu i kupaliste nije bezbedno. Tražite od opštine uvid u dokumentaciju pošto je to informacija od javnog značaja i videćete da uopste nemaju licence.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.