ponedeljak , 15 avgusta 2022

Kompilacija grupe Lačni Franz na licitaciji LFN

Lokalna fondacija Niš (LFN) nastavlja da organizuje licitacije na kojima je cilj da se prikupe sredstva za podršku razvoju lokalne zajednice.

Ideja LFN se širi, dobija pozitivne reakcije i podršku van Niša i granica Srbije,  pa je za novu licitaciju pravo iz Slovenije stigla antologija čuvene rok grupe Lačni Franz „Kaj bi mi brez nas“ sa potpisom legendardnog Zorana Predina.

Lačni Franz je slovenački bend koji je svoju najveću popularnost stekao osamdesetih godina, a njihovi hitovi dobro su poznati širom cele bivše Jugoslavije. Frontmen grupe Zoran Predin potpisao je i poslao za licitaciju LFN ovu izuzetnu kompilaciju u kojoj se nalazi devet albuma, počev od prvog koji je ovaj bend objavio 1981. godine pod nazivom „Ikebana“.

This slideshow requires JavaScript.

Za sve ljubitelje i poštovaoce rada ovog benda, ali i ljude koji žele da podrže nove kreativne inicijative u Nišu koje razvijaju zajednicu, licitacija je otvorena isključivo na fb stranici LFN do petka, 15. oktobra u 16 sati. Početna cena je 4.000 dinara.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana na teritoriji pet gradskih opština u Nišu. Kompletan iznos koji LFN prikupi duplira Trag fondacija.

U ovoj godini je podršku LFN dobilo već sedam inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana. U septembru je bio otvoren i novi konkurs. Pristiglo je još 34 predloga projekata, od kojih će minimum šest dobiti podršku za realizaciju. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu fondacije 15. oktobra.

Ukoliko i vi želite da postanete donator i podržite rad LFN, pogledajte OVDE kako to možete da uradite.

Takođe pročitajte

Sav taj DŽEZ na fotografijama Marine Pešić

U galeriji “Paviljon” u niškoj Tvrđavi sinoć je otvorena izložba fotografija “Džez pod svetlima Nišvila” …

Jedan komentar

  1. 9 albuma koji su mi obelezili period zivota, ovo je kolekcija divnih uspomena za mnoge

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.