Foto: PMI arhiva

Kompanija Filip Moris donirala vrednu računarsku opremu i nameštaj niškim školama

Kompanija Filip Moris donirala je protekle nedelje 60 računara, dodatnu računarsku opremu i više od 130 komada nameštaja Osnovnoj školi „Učitelj Tasa“ i Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“.

„Naš primarni moto je da prepoznamo i nagradimo talenat, vredan rad i posvećenost, i pomognemo takvim ljudima da ostvare svoje ideje ovde u Srbiji, pomažući tako da raste i razvija se čitava zajednica“, izjavila je tom prilikom Jelena Preradović Stevanović, menadžer internih komunikacija i održivog razvoja u kompaniji Filip Moris.

Foto; PMI arhiva

Od kada je počela sa radom u Srbiji 2003. godine, kompanija je uložila više od 22 miliona dolara u različite projekte i dugoročne programe podrške obrazovanju, preduzetništvu, nauci i inovacijama u našoj zemlji.

Neki od dobro poznatih programa tokom godina uključivali su „Pokreni se za posao“, „Pokreni se za budućnost“ i „Pokreni se za nauku“ koji su omogućili brojnim generacijama preduzetnika, studenata i naučnika da ispune svoj potencijal i doprinesu razvoju Srbije.

„Naš aktuelni donatorski program StarTech, koji realizuje NALED u saradnji sa Vladom Republike Srbije, podržava inovativno preduzetništvo i digitalnu transformaciju srpske privrede. Ovaj trogodišnji program je do sada pokazao da u Srbiji itekako ima inovativnih biznis ideja kojima je potreban mali podsticaj da ugledaju svetlost dana i osvoje ne samo domaće već i internacionalna tržišta“, ističe Preradović Stevanović i dodaje da Filip Moris godinama unazad podržava lokalne obrazovne ustanove i pomaže im da unaprede uslove za rad znajući da je osnovni preduslov za ovakve ideje dobro obrazovanje.

Poslednje dve donacije, najstarijoj osnovnoj školi u našem gradu, OŠ „Učitelj Tasa“ i Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“, omogućiće svakoj od škola da osavremeni svoj prostor sa preko 30 računara i mnogo prateće opreme i nameštaja.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.