Kojih pravila morate da se pridržavate ukoliko idete u kafić

Na zvaničnom sajtu grada Niša dostupna su pravila kojih se moraju pridržavati svi gosti ugostiteljskih objekata ali na sajtu možete pogledati i pravila koja se odnose na poslodavce.

Prenosimo vam u celosti pravila koja se odnose ukoliko planirate posetu kafićima, restoranima i drugim zatvorenim javnim objektima.

Gosti u ugostiteljske objekte moraju ulaziti sa maskom, koja se mora nositi i prilikom preuzimanja hrane i pića putem kućne dostave ili šalterske prodaje.

Bez maski u prostoru objekta mogu boraviti samo gosti dok su za svojim stolom.

U svim ostalim prilikama boravka u prostoru objekta, dolaska/odlaska, naručivanja, preuzimanja, plaćanja na pultu, korišćenja sanitarnih prostorija, gosti moraju nositi masku (ili drugi vid zaštitne pokrivke za nos i usta).

Naredba se odnosi na sve privredne subjekte na teritoriji Grada Niša registrovane za obavljanje delatnosti iz oblasti trgovine na malo, koja obuhvata i prodaju hrane i pića u ugostiteljskim objektima i prodaju hrane za nošenje, kao i na kladionice, kockarnice i automat klubove.

Navedene odredbe Naredbe će se u skladu sa odlukama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, stanjem na terenu i faznom pristupu u organizaciji i radu ugostiteljskih objekata prilagođavati i po potrebi dopunjavati ili menjati.

Nadzor i kontrolu primene odredbi ove Naredbe vršiće nadležne inspekcijske službe.

Za nepoštovanje navedenih mera i obaveza iz Naredbe primenjivaće se kaznene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (“Sl. Glasnik RS“, br. 15/2016).

Takođe pročitajte

Sve što je potrebno da znate o kolagenu

Danas je gotovo nemoguće ne znati za kolagen i njegovu upotrebu, ali većem delu populacije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.