ponedeljak , 15 avgusta 2022

Koji su najjači aduti poznatih dama

Koliko puta ste pročitali istu rečenicu namenjenu različitim osobama? Rečenice poput: „Ona zrači seksipilom i elegancijom, a širok osmeh i bujna kosa su njen zaštitni znak“?

Žene se ponekad učine vrlo iste, međutim na svetu ne postoje isti ljudi, ista bića i predmeti. Pored drugačijeg odrastanja i vaspitanja, posedujemo drugačije navike, volimo različite stvari, imamo drugačija interesovanja, razmišljanja, stavove. Samim tim postoje žene koje su svesne svojih aduta i one koje nisu. Dakle, ne postoji žena koja nema svoj najjači adut!

Žene koje su svesne svojih aduta ističu ih u prvi plan i njima se često bore za svoj cilj u društvu. Nekim damama, devojkama aduti koriste za podizanje samopouzdanja. Ako su, primera radi, najjači adut kod žene noge, Šta tada žena radi? Naravno, nosiće češće haljine, kraće suknje, visoke potpetice, tesne pantalone.

Međutim, visoke otvorene potpetice zahtevaju čista i negovana stopala. Žena koja vodi računa o svom izgledu ne sme da dozvoli gljivice na nogama. Da biste obuli svoj omiljen par sandala, noge moraju biti savršene – must have, a za to vam pomaže sprej koji se koristi na noktima. Nijedan adut nije toliko jak, ukoliko žena nije negovana.

Šta je sa ženama koje nisu svesne svojih aduta? Obično stidljive pod duhu i prirodi one neće isticati svoje dobre karakteristike i osobine. Ipak te iste osobine će se same istaći. Koje su to poznate dame koje su plenile svojim izgledom, harizmom i inteligencijom i šta smo naučili od njih?

Poznate dame i aduti

Najjači aduti kod žena su najizraženiji kod zavođenja. Neke ističu svoje fizičke atribute, pa tako ukoliko želite da privučete pogled na svoj dekolte, dodirivaćete svoju ogrlicu. Ili ako smatrate da je kosa vaš najjači adut, pitaćete druge kako vam stoji nova boja kose ili frizura.

Hrabrost kao adut

Smatra se da je jedan od najjačih aduta kod žene hrabrost. Muškarci vole jake, hrabre i temperamentne žene. Ipak, mnoge devojke se odluče da glume nežnost i krhkost, kao i to kako im je pomoć potrebna za raznorazne stvari. To može takođe biti jedan od aduta za osvajanje partnera, jer oni vole da se postave zaštitnički. Sa tim takođe treba biti oprezan, jer muškarci cene i samostalnost kod žene.

Harizma – tajna zavođenja

Harizma kao adut može se jako teško definisati jer ne predstavlja preciznu ljudsku osobinu. Za harizmatične osobe često važe osobe koje privlače, šarmiraju, sigurne su u sebe bez hvalisavosti, egoizma i nametanja. Psiholozi tvrde da postoje razni oblici harizme, ali rezultat jeste magijska privlačnost i dobra sposobnost verbalne i neverbalne komunikacije.

Mudrost – neprikosnovena vrlina

Jednu vrlinu koju bi svi voleli da poseduje kao adut u ljubavi i poslu je i mudrost. Mudra osoba mora da poseduje razumevanje i toleranciju. Za takvu osobu se često kaže da je optimističnog i smirenog duha. Mudre osobe su osobe sa znanjem, iskustvom i sposobnošću da preispitaju sebe i druge. Da, čini ti se vrlo kompleksno i nemoguće, ali pored toga što se mudre osobe rađaju, ljudi sa životnim iskustvom i saznanjem, mogu postati mudre.

Poznate dame i zavodnice kroz istoriju

Pored zavođenja, najjače adute žene koriste i u poslu, ili za postizanje nekog drugog životnog cilja. Kroz istoriju upravo ti aduti su mnogo žene učinili da postanu uticajne u karijeri, bilo to politika, gluma, moda, muzika ili poznate u svetu umetnosti.

Moćna Kleopatra

Ime koje je inspiracija i danas mnogim ženama, a pravi sinonim za lepotu, žena koja vekovima posle smrti intigrira je Kleopatra. Pored toga što je bila prelepa, Kleopatra je svojim adutom takođe smatrala svoj glas, koji su često upoređivali sa neki žičanim instrumentom. Za nju se kaže da je cvet koji nadmašuje svu lepotu tog vremena. Bila je vrlo negovana i uvek doterana. Mnogi istoričari su je nazvali „smelom koketom“, jer je uvek bila slobodna u komunikaciji i iznošenju mišljenja.

Strastvena Koko Šanel

Ako bismo se osvrnuli na kraj devetnaestog veka i prvu polovinu dvadesetog veka, ime koje bismo neizostavno morali pomenuti je Koko Šanel. Francuska modna kreatorka, tvorac male crne haljine, nakita i parfema je bila ljubitelj muške odeće i sve je činila tako da se žene osećaju što udobnije.

Koko je smatrala da najjači aduti kod žena trebaju doći iznutra. Pored njenog talenta za šivenje svojim adutom je smatrala svoj glas, tako da u početku karijere Koko je često nastupala u kabareu.

Nežna i harizmatična princeza Dajana

U drugoj polovini dvadesetog veka, svoj pečat je ostavila princeza Dajana. Prema mišljenjima većine, princeza se nije isticala posebnom lepotom, ali njen najjači adut je bila toplina i harizma kojom je plenila.

Princeza Dajana

Inteligentna Mileva Marić Ajnštajn

Da su inteligencija i hrabrost najjači aduti kod žena, dokazuje lik i delo Mileve Marić Ajnštajn, žena najgenijalnijeg čoveka Alberta Ajnštajna. Išla je u Kraljevsku srpsku školu u Šapcu. Po preseljenju u Zagreb dobila je specijalnu dozvolu da bi išla u školu u koju su išli samo dečaci.
Studirala je u Cirihu medicinu, a potom i na Državnoj politehničkoj školi na studijama matematike i fizike, gde je upoznala svog supruga.

Ona je bila peta žena primljena u ovoj školi, što govori o tome koliko je bila hrabra, uporna i inteligentna u svojoj nameri. Smatra se da je ona doprinela mnogim ranim radovima svog muža, bila je potpora, drug, prijatelj. Čitav život poverili su nauci i istraživanju.

Šta kažu muškarci?

Muškarci vole kada iza njih stoji pametna i prirodna žena, sa divnom bojom glasa. Pored ova tri aduta, u prvom redu ističu duhoviost, brižnost i posvećenost. Kada je reč o najjačim fizičkim adutima kod žena, prema mišljenju muškaraca detalji nisu važni. Vole da vide urednu i lepo obučenu ženu pored sebe, ali ne primećuju celulit, kilogram viška ili bubuljicu, kao što to vide žene. Njima su bitne oči, osmeh, kosa, grudi. Na pitanje koji najjači aduti kod žena su bitni, koji je bolji ili lepši, ili koji adut je jači – fizički ili onaj unutrašnji, odgovora nema.
Svaka žena je lepa na svoj način kako spolja, tako iznutra, i svaka ponosno treba da nosi svoje adute i da se ne stidi svojih nedostataka. Jako je bitno da se osećate lepo u svojoj koži i da svoje adute bilo da je to osmeh ili harizma koristite na pametan način.

Takođe pročitajte

Tropske temperature – Zaštita potrebna i svetlijoj i tamnijoj koži

Tropske vrućine, koje su najavljene za ovu nedelju, kao i visok nivo UV zračenja, mogu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.