Kobasica u prirodi na Gružanskom jezeru

Pre tri dana sam pošao na put. Čini se kao da je bilo juče. Vreme leti, i svi se utisci stapaju kada putujete apsolutno slobodno, u nepoznato, i tražite ono što niste videli. Ovo pretoplo leto je savršeno za takav put, za begstvo pod najlepši hlad, i izlet pored vode.

Moja prva stanica je bila Gružansko jezero. Prešao sam 213 kilometara autostopom, za 5 sati, i posle tog inspirativnog ali i iscrpljujućeg puta želeo sam samo da postavim kamp, svoju hladovinu, i spremim okrepljujući ručak.

Ovakva vrsta putovanja je specifična, jer ne možete poneti sve što biste želeli da imate, već osnovno, i lepo smišljeno.

Ja sam se, što se tiče tog ručka, odlučio da ponesem parče mesa (domaću kobasicu), povrće (par krompira, jedan luk, i šargarepu), i veknu iz pekare. To ne zauzima puno mesta, i jako je okrepljujuće, a ne zahteva ništa drugo nego malo prženja, i krčkanja.

Začine sam poneo sve koje želim, u malim bočicama, ali za ovaj ručak, za koji želim da bude što jednostavniji i brži koristim samo so i biber.

Posle takvog puta, ovaj ručak vas vraća u život, i možete ostatak dana provesti u otkrivanju lepote prirode zbog koje ste tu.

Proveo sam dva dana na jezeru, i u jedinom restoranu, MySoul, probao meni za doručak, ručak i večeru. Osim riblje čorbe ništa nije bilo vredno pomena.

Međutim, danas u Kragujevcu sam posetio restoran Raspućin, u glavnoj ulici, prkoputa Odiseja.

Nisam očekivao takav jelovnik od onakvog enterijera. To me je malo zbunilo, ali sam još više bio fasciniran hranom koju smo dobili.

Đevrek sa pančetom je bio naš izbor, i dobili smo mekanu, sočnu piticu punog ukusa kačkavalja i pančete, sa tri umaka – od paradajza i paprike, od belog luka i od mirođije.

Savršeno pristaju, i takav tanjir je najbolji izbor za društvo koje bi vrhunski mezetluk uz piće.

Pojeli smo i dezert, od jake čokolade, a sveži prijatan jer je hladan.

Baš, baš, iznenađujuće dobra kuhinja.

Sutra nastavljam svoj put, o čemu ćete čitati za par dana.

Ostanite kreativni, zdravi, i iskoristite leto!

Takođe pročitajte

Počeo rad na predstavi ,,Vrana u paunovom perju” po romanu Vladimira Vučkovića

U niškom Narodnom pozorištu  održana prva čitaća proba za predstavu “Vrana u paunovom perju”, Vladimira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.