Književno veče sa Ninom Jaržekov u okviru Molijerovih dana

Na Filozofskom fakultetu u Nišu, u petak 19. maja u 18 časova u amfiteatru 301 biće priređeno knjižževno veče sa Ninom Jaržekov (Nina Yargekov).

Nina Jaržekov je dobitnica francuske knjižževne nagrade Flor (Prix de Flore), a u okviru manifestacije Molijerovi dani-identiteti u pokretu, koja se održžava u šest gradova Srbije, u organizaciji Francuskog instituta biće priređeno veče sa ovom umetnicom.
Nina Jaržekov, Francuskinja mađarskog porekla, je sociolog, prevodilac i romanopisac. Svoj prvi roman „Ubiti Katrin“ objavila je 2009. godine. Roman Bićete moji svedoci, 2011, govori o „varljivoj žalosti“. Njen poslednji roman, Dvojno držžavljanstvo – priča o žženi koja pati od amnezije a obrela se na aerodromu, sa dva pasoša, dve kulture, dva jezika – dobio je nagradu Flor 2016. Objavljivanje romana Dvojno držžavljanstvo priprema Arhipelag, u prevodu Katarine Trajković.

Da se podsetimo Molijerovi dani ove godine čine deo projekta Grand Tour 2017, Voyage en Francophonie (Gran Tur 2017, Putovanje u Frankofoniju), u koji je uvršteno 100 odabranih frankofonih događanja organizovanih na pet kontinentata, u partnerstvu sa francuskom mrežom za kulturnu saradnju i Međunarodnom organizacijom Frankofonije.

Pored ove spisateljice biće ugošćeno još imena koja nam dolaze iz Francuske, a to su: Nataša Apana, Majlis de Kerangal, Sedrik Gra i Filip Klodel.

Romani gostiju dostupni su čitaocima u  medijatekama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i putem digitalne medijateke Kulturteka.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.